001 -Family

De computer kan mantelzorgers van dienst zijn!


Geplaatst op: 5 november 2007
WORKSHOP ‘EENVOUDIG E-MAILEN MET FAMILIE’
Als u samen met anderen, bijvoorbeeld uw broers en zussen, de zorg draagt voor uw ouders, is onderling contact heel belangrijk. Als je met één e-mail-bericht de andere familieleden kunt inlichten over de toestand van vader of moeder, is dat erg efficiënt. Maar hoe doe je dat? Daarover verzorgt het Steunpunt Mantelzorg een bijscholing van twee bijeenkomsten, namelijk op dinsdagmiddag 13 en 20 november.

De computer kan voor mensen die hun naaste verzorgen een handig hulpmiddel zijn. Via één e-mail-bericht kun je meerdere mensen tegelijk bereiken. Dat is prettig om berichten door te geven in de familie. Maar ook om de ervaringen op die manier ‘van je af’ te schrijven. Niet alleen tekst, maar ook foto’s kun je via e-mail verspreiden. Het Steunpunt Mantelzorg biedt aan mensen die voor hun naaste zorgen een korte bijscholing ‘Eenvoudig e-mailen met familie’. U leert daarin hoe je voor familie een ‘groep’ aanmaakt, zodat je met één handeling een bericht aan meerdere mensen kunt verzenden. Of hoe je foto’s meestuurt, en dan liefst van een verkleind formaat om te voorkomen dat de mailbox van die anderen overbelast raakt. We nemen door hoe je e-mail ophaalt tijdens vakantie, en hoe je de ingekomen berichten overzichtelijk ordent.

PRAKTISCHE GEGEVENS: Deze workshop is vooral bedoeld voor mensen die de zorg voor een naaste dragen. De cursus vindt plaats op dinsdagmiddag 13 en 20 november, en wordt gegeven in het internetlokaal van de Stichting Welzijn Ouderen, Kerkvaart 2 te Mijdrecht. De bijeenkomsten duren van 13.30 tot 16.00 uur. Kosten: 5 euro voor 2 middagen.

INFORMATIE EN AANMELDEN: Wilt u nadere informatie, dan kunt u terecht door een e-mail te sturen aan a.v.breukelen@swo-derondevenen.nl of door te bellen naar het Servicepunt Mijdrecht, telefoon 0297-383399. Als u in Wilnis woont, belt u dan naar het Servicepunt Wilnis, 0297-237610.

Kunt u moeilijk weg van huis vanwege uw mantelzorgtaken, neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg, telefoon 0297-230288.

CURSUSSEN EN WORKSHOPS KOMENDE TIJD: De Steunpunten Mantelzorg in de regio willen de komende maanden activiteiten uitproberen die mantelzorgers van dienst kunnen zijn. Er wordt een bijeenkomst over moderne hulpmiddelen bij de verzorging thuis georganiseerd, een cursus Werken met een Levensboek (start 6 december in Maarssen), en kennismakings - bijeenkomsten met lotgenotenverenigingen als Ypsilon vallen daaronder. Bent u geïnteresseerd, stuurt u dan een e-mail aan: a.v.breukelen@swo-derondevenen.nl of laat het telefonisch weten aan Steunpunt Mantelzorg De Ronde Venen, tel. 0297-230288.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De computer kan mantelzorgers van dienst zijn!

WORKSHOP ‘EENVOUDIG E-MAILEN MET FAMILIE’ Als u samen met anderen, bijvoorbeeld uw broers en zussen, de zorg draagt voor uw ouders, is onderling contact heel belangrijk. Als je met één e-mail-bericht de andere familieleden kunt inlichten over de toestand van vader of moeder, is dat erg efficiënt. Maar hoe doe … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: