001 -Family

Woensdagavond 14 november Alzheimer Café in De Ronde Venen.


Geplaatst op: 5 november 2007
Op woensdagavond 14 november is er opnieuw een Alzheimer Café in het verzorginghuis Zuiderhof , Futenlaan 50, 3645 GE Vinkeveen.

Het Alzheimer Café is een maandelijks terugkeerde bijeenkomst voor mensen (beginnende) dementie, hun partners, familie, vrienden. Onder genot van een kopje koffie praten de gasten met elkaar over dingen die zij meemaken en zij wisselen ervaringen en informatie uit over dementie. De sfeer is laagdrempelig en gemoedelijk, elke keer staat een ander onderwerp centraal. De gesprekleidster praat er met de deskundige over. Er zijn nu al 134 Alzheimer Cafés in Nederland. Kom eens langs, het is ook voor hulpverleners en alle andere belangstellenden. Het café is niet meer weg te denken in De Ronde Venen. Het café wordt steeds druk bezocht, want zeventig procent van de dementiepatiënten woont thuis. Dat is zwaar voor de verzorger, meestal de partner van de patiënt.

Het thema voor 114 november is: * De rol van de huisarts*

Gastspreker die avond is de heer Reinier Groeneveld, huisarts te Wilnis. We gaan met hem in gesprek over de rol van de huisarts bij dementie en vergeetachtigheid en hoe we daar het beste mee om kunnen gaan. Er is daarna gelegenheid om vragen te stellen. De achtergrondmuziek wordt deze keer verzorgd door 2 dames van de accordeon vereniging Con Amor uit Vinkeveen. De gastvrouwen ontvangen u en maken u wegwijs en er is ruimte voor gezelligheid in een gemoedelijke sfeer, net als in een gewoon café.

De volgende Alzheimer café zijn: 12 december : Hoe ga je om met probleemgedrag? 9 januari 2008 : Zorgbemiddelaar en overbruggingszorg.

Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en even na te praten. De toegang is altijd gratis, voor consumpties wordt een kleine bijdrage gevraagd.

U hoeft zich niet vooraf aan te melden, u bent van harte welkom. Problemen met vervoer of de opvang thuis mogen geen belemmering vormen om te komen. Neemt u in dit geval contact op met het Steunpunt Mantelzorg, dan wordt een oplossing gezocht.

Inlichtingen Wilt u meer weten van het Alzheimercafé, of wilt u als verzorger van een Alzheimerpatiënt eens uw hart luchten, dan kunt u contact opnemen met mevrouw Anneke van Breukelen, coördinator van het Steunpunt Mantelzorg De Ronde Venen, telefoon 0297-230288.

De organisatie is in handen van de Afdeling Alzheimer Nederland Westelijk Utrecht, in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg van de Stichting Welzijn Ouderen De Ronde venen

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Woensdagavond 14 november Alzheimer Café in De Ronde Venen.

Op woensdagavond 14 november is er opnieuw een Alzheimer Café in het verzorginghuis Zuiderhof , Futenlaan 50, 3645 GE Vinkeveen. Het Alzheimer Café is een maandelijks terugkeerde bijeenkomst voor mensen (beginnende) dementie, hun partners, familie, vrienden. Onder genot van een kopje koffie praten de gasten met elkaar over dingen die … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: