Atalante dames 1 3-2 winst tegen Wilhelmina

Geplaatst op: 5 november 2007

De eerste set werd begonnen met een kleine achterstand voor de Vinkeveners: 6-1. Atalante bleef achter de feiten aan lopen, tot, na een paar mooie reddingen van Marlieke Moen, er een 20-20 gelijkstand werd behaald. Nu de pass weer goed lag kon Inge Versteeg de set over het midden afmaken met 23-25 als eindresultaat.

De tweede set leek aan het begin een aardige replica van de eerste. Ook hier pakte Wilhelmina de voorsprong, mede dankzij de prikballen waar Atalante niet op berust was. Na een paar mooie reddingen van Irma Schouten kwam het team van Atalante op een voorsprong van 16-21. Toen pakte Wilhelmina de serve terug, en verloor Atalante, al een beetje in de roes van overwinning, de behaalde voorsprong. Het werd een nek aan nek race waarin beide teams alles uit de kast haalde, resulterend in een 26-24 verlies voor Atalante.

In de derde set werd er meteen een voorsprong behaald door de mooie servicebeurt van Mirjam van der Strate die de Amersfoortse ploeg op een 6-1 achterstand zette. Na een paniektime-out van de tegenstander, kreeg Suzan Heijne een paar goede tips, waardoor ze de snelle aanval door het midden af kon blokken. Met een 16-16 gelijkstand kwam Carin van Tellingen voor aan het net te staan, die aanvallend elk gaatje bij de tegenstander kon vinden. De Vinkeveners behaalden een setwinst van 17-25.

De vierde set begon erg langzaam aan beide kanten van het veld, de wil om te winnen leek weg te zijn. De coach van de dames, Sjaak Immerzeel, vroeg een time-out aan om iedereen weer bij de wedstrijd te brengen. Met nieuwe moed en wilskracht gingen de dames het veld weer in. Helaas was het al te laat, en ging de set verloren met 25-23. Wat betekende dat er een vijfde set gespeeld zou moeten worden.

De peptalk van de vierde set begon zijn werk te doen, mede als de aanmoedigingen van Lotte Schreurs, die vanaf de zijlijn haar longen uit haar lijf heeft geschreeuwd, waardoor de vijfde set al snel op een 14-11 voorsprong stond. Doordat de service bij de dames veel fout ging, werd de grootste zekerheid qua service; Laura Kuijl in het veld gebracht. Een gewaagde wissel, wat na de opmerkelijke koelbloedigheid van de speelster een geweldige wissel werd. De laatste set werd gewonnen met 11-15.

Speciale shout-out gaat deze wedstrijd naar Janine Konneman, die binnen twee weken tot spelverdeelster is gebombardeerd en het hoofd koel heeft gehouden zodat iedereen er een geslaagde wedstrijd van heeft kunnen maken.

Volgende week nemen de dames 1 van Atalante het thuis op tegen Gemini.

Vrijdag 2 november vertrokken de dames van Atalante naar Amersfoort om het op te nemen tegen het team van Wilhelmina. Het team van Atalante was niet compleet, resulterende in een nieuwe spelverdeelster en een gehusselde opstelling. De eerste set werd begonnen met een kleine achterstand voor de Vinkeveners: 6-1. Atalante … Lees meer »