001 -Family

Politiekeurmerk Veilig Wonen voor Wickelhof II


Geplaatst op: 4 november 2007

Aan Brunel in Mijdrecht heeft burgemeester Marianne Burgman woensdagmiddag een bord onthuld dat aangeeft dat Wickelhof II voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Wickelhof II is de eerste wijk in De Ronde Venen die dit keurmerk heeft ontvangen. Het keurmerk houdt in dat zowel woningen als de openbare ruimte in de wijk voldoen aan een pakket van eisen waarmee de buurt zo veilig mogelijk is gemaakt.

Het keurmerk is een paar jaar geleden in het leven geroepen met als doel woninginbraken flink terug te dringen. In wijken waarin volgens het keurmerk is gebouwd blijkt dat dat ook lukt. De kans op een geslaagde inbraak in een wijk met het keurmerk is 95 procent lager dan in andere wijken. Als gevolg daarvan verstrekken veel verzekeringsmaatschappijen een korting op de premie.

Het keurmerk is onder andere verkregen door bij het ontwerp van de wijk uit te gaan van afgesloten achterpaden waardoor er geen vluchtweg is. Ook grenst de achterzijde van een aantal woningen aan water waardoor de achterkant moeilijk bereikbaar is. Vanuit de voorkant van woningen en appartementen is er goed uitzicht op de openbare ruimte en omgekeerd is er van de openbare ruimte goed zicht op voordeuren en –tuinen. Daarnaast zijn alle huizen voorzien van goed hang- en sluitwerk.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Politiekeurmerk Veilig Wonen voor Wickelhof II

Aan Brunel in Mijdrecht heeft burgemeester Marianne Burgman woensdagmiddag een bord onthuld dat aangeeft dat Wickelhof II voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Wickelhof II is de eerste wijk in De Ronde Venen die dit keurmerk heeft ontvangen. Het keurmerk houdt in dat zowel woningen als de openbare ruimte … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: