001 - Bader

Dorcas houdt twaalfde Nationale Voedselactie


Geplaatst op: 4 november 2007
ANDIJK – Begin november organiseert hulporganisatie Dorcas voor de twaalfde keer de Nationale Voedselactie. Op meer dan duizend locaties in Nederland zamelt Dorcas met behulp van duizenden vrijwilligers voedsel in voor de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. In circa 550 supermarkten en 420 kerken zal het voedsel worden ingezameld. Op zo’n 40 basisscholen zal onderwijsmateriaal worden ingezameld in het kader van de Rugzakactie. Het streven is om dit jaar 50.000 voedselpakketten en 10.000 rugzakken te versturen.

Nog voor Kerst zullen de eerste 25.000 voedselpakketten in Oost-Europa worden bezorgd. Het voedsel is bestemd voor de allerarmsten in onder meer Oekraïne, Roemenië, Moldavië, Bosnië, Servië, Wit-Rusland, Albanië, Hongarije en Noord-Ossetië (Rusland). Ook gaat een deel van de opbrengst naar zuidelijk Afrika. Door het uitdelen van voedselpakketten, in samenwerking met plaatselijke kerken, wil Dorcas deze arme mensen de winter door helpen. Zij ervaren het pakket als een bemoediging en stellen het zeer op prijs dat mensen in Nederland op deze manier laten weten dat zij niet vergeten worden. Naast deze pakketten ter bemoediging, geeft Dorcas, onder andere door financiële adoptie, structurele hulp aan deze mensen.

In Wilnis wordt een voedselinzameling gehouden op:
zaterdag 10 november in gebouw ‘De Schakel’ bij de Geref. Kerk van 15.00-17.00 uur
vrijdag 16 november in gebouw ‘De Roeping’ bij de Herv. Kerk van 15.00-17.00 en 19.00-20.00 uur.

Een voedselpakket is in nauw overleg met de veldkantoren en de douane van de verschillende landen samengesteld en bestaat uit houdbare producten: droge soep, droge kruidenmix, Brinta, Liga, theebiscuit, limonadesiroop, zonnebloemolie, groenten, witte of bruine bonen en vruchten in blik, rijst, cacao, suiker, thee, macaroni, jam, kaarsen, tandenborstels en tandpasta.

Sorteren
Direct na de voedselinzameling worden de etenswaren naar verschillende regiocentra gebracht. Daar zorgen honderden vrijwilligers ervoor dat al het voedsel wordt uitgesorteerd en in pakketten wordt ingepakt. Zodra de voedselpakketten verzendklaar zijn gemaakt, gaan vrijwillige chauffeurs, die meestal in een gesponsorde vrachtwagen rijden, op pad naar Oost-Europa om de pakketten daar af te leveren. De overige transportkosten worden betaald van giften die tijdens de Nationale Voedselactie in de collectebussen worden gedeponeerd.

Giften voor de transport- en distributiekosten zijn van harte welkom en kunnen worden overgemaakt op giro 2500 van Dorcas Hulp Nederland, o.v.v. NVA 2007. Van dit geld wordt deels ook in de landen zelf voedsel gekocht.

Kleurwedstrijd
Tijdens de NVA worden kleurplaten verspreid die kunnen worden ingekleurd en ingestuurd. De winnaar van deze wedstrijd krijgt een mooi prijzenpakket thuisgestuurd. De kleurplaat is ook te downloaden op www.nationalevoedselactie.nl.

Inzameling mobiele telefoon
Tijdens de NVA kunnen ook oude mobieltjes worden ingeleverd bij de actielocaties. Voor deze telefoons krijgt Dorcas € 3,50 per stuk. Met de opbrengst hiervan helpt Dorcas de allerarmsten in Oost-Europa en zuidelijk Afrika.

Dorcas
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in achttien landen in Oost-Europa en Afrika 165 projecten ondersteunt. Dorcas geeft vier soorten hulp: noodhulp, sociale hulp, structurele hulp en financiële adoptie. De organisatie werkt bij voorkeur samen met lokale partners, zoals plaatselijke kerken of organisaties. Dorcas helpt de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. Meer informatie: www.dorcas.nl of tel. 0228 595900.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dorcas houdt twaalfde Nationale Voedselactie

ANDIJK – Begin november organiseert hulporganisatie Dorcas voor de twaalfde keer de Nationale Voedselactie. Op meer dan duizend locaties in Nederland zamelt Dorcas met behulp van duizenden vrijwilligers voedsel in voor de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. In circa 550 supermarkten en 420 kerken zal het voedsel worden ingezameld. Op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: