001 - Bader

Onderzoek leefbaarheid en veiligheid


Geplaatst op: 1 november 2007
Hoe veilig en leefbaar vindt u uw buurt en de gemeente? Deze vraag staat bovenaan de enquête die de gemeente eind deze week aan 4000 willekeurig geselecteerde inwoners van 18 jaar en ouder in De Ronde Venen stuurt.

Voor het onderzoek is de gemeente in 9 wijken onderverdeeld, zoals het centrum van Mijdrecht, het plassengebied, het buitengebied en enkele woonwijken en woonkernen.

Om een zo goed mogelijk veiligheidsbeleid te ontwikkelen, vindt de gemeente het belangrijk om in kaart te brengen hoe de inwoners denken over de veiligheid in hun gemeente. In de enquête zijn 40 vragen opgenomen die onder andere gaan over buurtvoorzieningen, leefomgeving, veiligheid, criminaliteit en mogelijke buurtproblemen.

Twee jaar geleden is de eerste monitor leefbaarheid en veiligheid in de gemeente gehouden. De resultaten van dit tweede onderzoek zullen hiermee worden vergeleken en begin 2008 via de lokale media bekend worden gemaakt.

Hoe hoger de respons op de enquête, hoe beter het beeld van de mening van de inwoners en hoe beter het toekomstige veiligheidsbeleid hierop afgestemd kan worden. De gemeente roept daarom zoveel mogelijk inwoners op om voor het invullen van de vragenlijst een kwartiertje de tijd te nemen en deze uiterlijk maandag 19 november digitaal of schriftelijk te versturen. De enquêtes zullen strikt vertrouwelijk worden behandeld.

Hebt u vragen over dit onderzoek, dan kunt u contact opnemen met mevrouw Bianca Fernhout, T. (0297) 29 17 09 of b.fernhout@derondevenen.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Onderzoek leefbaarheid en veiligheid

Hoe veilig en leefbaar vindt u uw buurt en de gemeente? Deze vraag staat bovenaan de enquête die de gemeente eind deze week aan 4000 willekeurig geselecteerde inwoners van 18 jaar en ouder in De Ronde Venen stuurt. Voor het onderzoek is de gemeente in 9 wijken onderverdeeld, zoals het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: