001 - Bader

Boekje over nieuwbouwwijk Wickelhof II


Geplaatst op: 30 oktober 2007
Inwoners van Wickelhof II krijgen deze week een boekje in de bus over de wijk waarin zij wonen. Maandagmiddag 29 oktober overhandigde wethouder Bram Rosendaal de eerste exemplaren aan een aantal inwoners dat aan de totstandkoming van het boekje, Een Nieuwe Wijk getiteld, heeft meegewerkt.

De gemeente heeft het boekje gemaakt omdat zij niet alleen bekend wil staan om de plannen die zijn maakt, maar ook om de resultaten die ze boekt. Zo’n resultaat waar de gemeente trots op is, is de realisatie van de wijk Wickelhof II. Trots omdat de bouw van de wijk heeft geleid tot een reeks aan verhuizingen in heel De Ronde Venen. Daardoor hebben niet alleen de inwoners van Wickelhof II, maar veel meer inwoners van De Ronde Venen een passende woning kunnen vinden. Ook zijn door de verhuizingen veel woningen beschikbaar gekomen voor starters op de woningmarkt, mensen die voor het eerst zelfstandig gaan wonen. Een ander punt van trots is de wijze waarop Wickelhof II is ingepast in het landschap en de goede waterhuishouding in het gebied.

In Een Nieuwe Wijk wordt aan deze aspecten aandacht besteed, maar ook aan het feit dat Wickelhof II de eerste wijk is in De Ronde Venen die het Politiekeurmerk Veilig Wonen heeft gekregen, de moderne architectuur, de bijzondere inrichting van de speelzone aan Bolderik, de inrichting van het park als kunstobject en de energiezuinigheid van de wijk. Daarmee is het voor de bewoners, maar ook voor anderen die meer over de wijk willen weten, een interessant naslagwerk geworden.

Het boekje is te bekijken via de website www.derondevenen.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Boekje over nieuwbouwwijk Wickelhof II

Inwoners van Wickelhof II krijgen deze week een boekje in de bus over de wijk waarin zij wonen. Maandagmiddag 29 oktober overhandigde wethouder Bram Rosendaal de eerste exemplaren aan een aantal inwoners dat aan de totstandkoming van het boekje, Een Nieuwe Wijk getiteld, heeft meegewerkt. De gemeente heeft het boekje … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: