001 - Bader

Nominaties bekend voor Vrijwilliger en Vrijwilligersinitiatief van het jaar 2007


Geplaatst op: 29 oktober 2007
Op dinsdag 6 november vindt de jaarlijkse Vrijwilligersdag plaats. Tijdens deze dag maakt burgemeester Burgman namens de gemeente bekend wie de “Vrijwilliger van het jaar 2007” wordt en welke organisatie de titel “Vrijwilligersinitiatief van 2007” verdient.

Als blijk van waardering wordt jaarlijks op initiatief van de gemeente de Vrijwilligersdag georganiseerd. Op deze dag staan vele vrijwilligers in de gemeente in de schijnwerpers. De diverse werkzaamheden die de vrijwilligers verrichten en hun belangeloze inzet staan tijdens deze dag centraal. Een onderdeel van het programma is de bekendmaking van de vrijwilliger en vrijwilligersinitiatief van het jaar 2007.

Tot 1 oktober was het mogelijk om een vrijwilliger en / of een vrijwilligersinitiatief voor te dragen. In totaal zijn er 23 voordrachten binnengekomen, 18 voor de titel vrijwilliger en 5 voor vrijwilligersinitiatief van het jaar. Een onafhankelijke Comité van Aanbeveling heeft alle inzendingen getoetst aan de criteria en daaruit drie genomineerden geselecteerd in iedere categorie. Deze genomineerden zijn voorgedragen aan het college van Burgemeester en Wethouders die de uiteindelijke winnaars bepalen.

Nominaties voor Vrijwilliger van het jaar 2007:
 • Mevrouw L. van Oudenaarden – Ruppert uit Wilnis.
  Zij is genomineerd omdat zij zich vanuit de PKN Gemeente Ontmoetingskerk (voorheen gereformeerde kerk) al jarenlang inzet voor anderen. Voor mensen die dichtbij of ver weg wonen en die behoefte hebben aan hulp en ondersteuning op praktisch, materieel of emotioneel gebied.
 • De heer J. van Asselen uit Vinkeveen.
  De heer Van Asselen is al jarenlang actief in en rond de RK Heilig Hartkerk te Vinkeveen. Daarnaast verricht hij uiteenlopende werkzaamheden voor Zuwe Zorgcentrum Maria Oord. Bovendien is hij ook nog eens, al jarenlang, actief voor de Toneelvereniging Altovi.
 • De heer G. Röling uit Vinkeveen.
  De heer Röling is genomineerd vanwege zijn jarenlange, tomeloze inzet op diverse terreinen voor Sv Hertha – Vinkeveen.

  Nominaties voor het Vrijwilligerinitiatief van 2007:
 • Het Jongerenproject in De Ronde Venen van Handje Helpen regio Utrecht.
  Hierbij gaat het om jongeren die vrijwillige mantelzorgondersteuning bieden aan gezinnen met bijvoor-beeld een verstandelijk gehandicapt kind. Het project is speciaal bedoeld om jongeren hiervoor te interesseren temeer omdat 70% van de hulpvragers jonger is dan 25 jaar. Momenteel is 30% van de hulpgevers jonger dan 25 jaar.
 • De gehele vrijwilligersgroep van de Stichting Welzijn Ouderen De Ronde Venen.
  Deze groep vrijwilligers bestaat uit een enthousiaste groep van 125 mannen en vrouwen. Dankzij hun vrijwillige inzet kan de Stichting Welzijn Ouderen diensten verlenen zodat ouderen langer zelfstandig kunnen wonen.
 • Jeugdwerkgroep De Veenmollen van IVN De Ronde Venen en Uithoorn.
  Deze jeugdgroep bestaat nog maar kort, maar weet door haar maandelijkse clubbijeenkomsten de jeugd kennis en liefde voor de natuur bij te brengen en dat in een tijd waarin “achter de computer zit-ten” populairder lijkt te zijn.

  Burgemeester Burgman zal op 6 november, tussen 20 00 uur en 21 00 uur, bekend maken wie Vrijwil-liger en Vrijwilligersinitiatief van het jaar 2007 zijn. Locatie: Party en Congrescentrum De Meijert (dr. J. van der Haarlaan) in Mijdrecht. De belangstelling onder de vrijwilligers voor de Vrijwilligersdag is ook dit jaar weer enorm, er zijn geen plaatsen meer beschikbaar.
 • Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

  Bron: Gemeente De Ronde Venen

  Dit bericht delen via:
  Opties:

  Inschrijven nieuwsbrief


  Alle velden zijn verplicht

  Je gegevens:

  Nominaties bekend voor Vrijwilliger en Vrijwilligersinitiatief van het jaar 2007

  Op dinsdag 6 november vindt de jaarlijkse Vrijwilligersdag plaats. Tijdens deze dag maakt burgemeester Burgman namens de gemeente bekend wie de “Vrijwilliger van het jaar 2007” wordt en welke organisatie de titel “Vrijwilligersinitiatief van 2007” verdient. Als blijk van waardering wordt jaarlijks op initiatief van de gemeente de Vrijwilligersdag georganiseerd. … Lees meer »


  Alle velden zijn verplicht

  Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

  Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

  Je gegevens:
  Gegevens van de ontvanger: