001 -Family

Gemeente en Westhoek Wonen ontvangen resultaten woonkwaliteitsonderzoek Wickelhof 2


Geplaatst op: 29 oktober 2007
Op 25 oktober ontvingen wethouder Bram Rosendaal van de gemeente de Ronde Venen en Tom Burgers, directeur van Westhoek Wonen, uit handen van Wim Bos, voorzitter van de Woon Advies Commissie (WAC) De Ronde Venen de resultaten van het woonkwaliteitsonderzoek van het wooncomplex Wickelhof 2 in Mijdrecht. Het rapport toont hoe de bewoners van 64 woningen gelegen aan de Kamille 1 t/m 64 in Mijdrecht hun woning, wooncomplex en woonomgeving beleven. Het WAC komt op voor de belangen van de woonconsument en geeft gevraagd en ongevraagd advies bij bestemmingsplannen, bouwplannen en renovatieplannen.

In het uitbreidingsgebied Wickelhof 2 heeft Westhoek Wonen vorig jaar 64 nieuwe huurappartementen gerealiseerd. Het plan bevindt zich aan de westkant van Mijdrecht, aan de rand van het toekomstige Wickelhofpark. Architect Margreet Duinker ontwierp twee gebouwen die door het gebruik van natuurlijke materialen passen in de omgeving en een eigentijdse uitstraling hebben. Door het ontwerp te splitsen in twee u-vormige gebouwen ontstaan twee hofjes met een intieme sfeer. Aan de bewoners van de nieuwe woningen vroeg het WAC in de zomer van 2007 hoe zij hun woning, woongebouw en woonomgeving ervaren. 49 van de 64 bewoners maakten van de gelegenheid gebruik en beantwoordden een uitgebreide vragenlijst. Wim Bos presenteerde de resultaten afgelopen donderdag in de raadszaal van het gemeentehuis.

Wim Bos noemde enkele conclusies van het rapport: “Tevreden zijn de bewoners met de woonomgeving. Het wooncomplex is ruim van opzet en er is een goede bereikbaarheid van winkels en eerste voorzieningen. Ook het woongebouw beoordeelt men positief. Het is speels van opzet en heeft een mooie binnentuin. Bewoners waarderen het vele licht en de entree is sfeervol, transparant en met een luxe uitstraling. Het wooncomplex kent vijf typen woningen. Deze verschillende bouwvormen, evenals de gevarieerde leeftijdsopbouw blijken aantrekkelijk te zijn. Bewoners vinden het bovendien prettig dat de meeste woningen levensloopbestenig zijn gebouwd”.

“Maar natuurlijk zijn er ook leerpunten”, zei de voorzitter van het WAC. Zo gaven veel bewoners aan dat een goede binnenberging ontbreekt en dat zij een eigen buitenberging missen. Verder zijn sommige ramen moeilijk zelf te reinigen doordat er weinig ruimte is tussen het Franse balkon en het raam zelf. Maar, concludeerde Wim Bos, bewoners zijn in het algemeen tevreden en in zekere mate trots op hun woning, woongebouw en woonomgeving.

Tom Burgers bedankte de WAC en de bewoners van de Kamille na de overhandiging van het rapport voor hun werk en inzet. Hij stelde voor om met het WAC een convenant af te sluiten waarbij de betrokkenheid van de WAC in de ontwikkeling van bouwplannen wordt geregeld. “Zo kunnen wij optimaal gebruik maken van uw adviezen en kennis, die wij van belang vinden voor de toekomst van de Ronde Venen”. “Wij willen graag op dit aanbod ingaan”, aldus een verheugde Wim Bos.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente en Westhoek Wonen ontvangen resultaten woonkwaliteitsonderzoek Wickelhof 2

Op 25 oktober ontvingen wethouder Bram Rosendaal van de gemeente de Ronde Venen en Tom Burgers, directeur van Westhoek Wonen, uit handen van Wim Bos, voorzitter van de Woon Advies Commissie (WAC) De Ronde Venen de resultaten van het woonkwaliteitsonderzoek van het wooncomplex Wickelhof 2 in Mijdrecht. Het rapport toont … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: