Atlantis 1 geeft winst uit handen in laatste buitenwedstrijd

Geplaatst op: 29 oktober 2007
Zaterdag jongstleden speelde het door Fortis gesponsorde eerste team van korfbalvereniging Atlantis haar laatste buitenwedstrijd tegen Midlandia. In de thuiswedstrijd wist Atlantis op overtuigende wijze te winnen van deze ploeg uit Bunnik. Atlantis was zich er terdege van bewust dat het pakken van punten tegen deze directe concurrent in de returnwedstrijd van groot belang was om de eerste helft van de veldcompetitie met een gerust hart af te sluiten. Echter een zorgvuldige voorbereiding, grote inzet en overwegend goed tactisch spel ten spijt, lukte het de Fortis-équipe niet om de overwinning op het gras van Midlandia te behalen. De wedstrijd resulteerde in een teleurstellende uitslag van 13-11.

Atlantis begon de eerste verdediging met Jacco van Koeverden Brouwer, Mark Goverse, Sandra Gortenmulder en Lisanne van Doornik. De aanval werd gevormd door Pim de Munter, Jimmy de Koning, Chantal Poolman en Eline Laaper. Daarnaast kon coach Paul Plaatsman rekenen op de inzet van reserves Kim Stolk, Wilma Kranenburg, Jelmer Steen, Auke van der Zijden, Masha Hoogeboom en Berry de Jong.

De eerste helft van de wedstrijd werd gekenmerkt door tactisch en zorgvuldig aanvalsspel van Atlantis. Na een mooi openingsdoelpunt van Jimmy de Koning, bleef Atlantis in de eerste helft telkens aan de leiding, resulterend in een comfortabele 2-5 stand in de rust. In de rust complimenteerde coach Paul Plaatsman zijn spelers met het goede aanvalsspel en moedigde hen aan dit in de tweede helft voort te zetten.

De tweede helft van de wedstrijd opende Atlantis wederom sterk met een verrassend afstandsschot van Lisanne van Doornik. Hierna volgde echter een periode waarin de Fortis ploeg niet tot scoren kwam. Tegenstander Midlandia vond vijfmaal achtereen de korf, middels overwegend korte kansen en strafworpen. Atlantis toonde echter veerkracht en pakte het scoren weer op bij een stand van 7-6. Middels geduldig aanvalsspel liep de ploeg wederom uit naar een 7-9 voorsprong. Midlandia bleef echter goed mee scoren. In de slotfase van de wedstrijd zette coach Paul Plaatsman Auke van der Zijden en Jelmer Steen in voor basisspelers Mark Goverse en Jimmy de Koning. Deze wissels mochten echter niet baten. Hoewel Atlantis tot het eind toe mooie kansen creëerde, vond Midlandia in deze fase van de wedstrijd vaker de korf. Teleurgesteld verlieten de spelers van Atlantis het veld bij een eindstand van 13-11.

Nu Atlantis deze wedstrijd geen punten heeft weten te behalen, wordt de eerste helft van de veldcompetitie beëindigd op een gedeelde voorlaatste plaats in de poule. Een gematigd positief resultaat voor deze jonge ploeg, voor wie in de tweede helft van de veldcompetitie nog voldoende kansen liggen, mits de stijgende lijn in hun ontwikkeling wordt voortgezet.

Atlantis 1 bedankt haar reserves, verzorgster José Keijman, teambegeleidster Elze van Leeuwen en haar publiek voor hun inzet en aanwezigheid bij de wedstrijden. We hopen dat we in de zaal weer op hun steun mogen rekenen.

De eerstvolgende thuiswedstrijd van Atlantis 1 wordt gespeeld op zaterdag 24 november om 16.40 uur in sporthal De Phoenix te Mijdrecht. U bent van harte welkom!

Zaterdag jongstleden speelde het door Fortis gesponsorde eerste team van korfbalvereniging Atlantis haar laatste buitenwedstrijd tegen Midlandia. In de thuiswedstrijd wist Atlantis op overtuigende wijze te winnen van deze ploeg uit Bunnik. Atlantis was zich er terdege van bewust dat het pakken van punten tegen deze directe concurrent in de … Lees meer »