001 -Family

Kampioenenbal bij De Vinken


Geplaatst op: 29 oktober 2007
Afgelopen zaterdag leek het wel een bloemenwinkel bij korfbalvereniging De Vinken. Voor de aanvang van de wedstrijd De Vinken 1 tegen koploper Tempo 1 werden de jeugdploegen die kampioen geworden waren gehuldigd. '

En dat waren er heel wat. Maar liefst 8 van 14 jeugdteams (!) bleken na een korte herfstcompetie (6 wedstrijden) de sterkste in hun competitie. Allereerst werden de jongste kinderen, de spelers en speelsters van De Vinken F1, naar voren geroepen. Zij werden zeer overtuigend kampioen. Met een doelpuntensaldo van maar liefst 76 doelpunten voor en maar 4 tegentreffers bleven zij ongeslagen. In de zaalcompetitie gaan ze nu proberen hetzelfde kunstje te vertonen.

Alleen nu in de Eerste Klasse, de hoogste klasse die er in hun leeftijdsklasse is. De Vinken E1 deed daar eigenlijk nauwelijks voor onder. Ook zij werden ongeslagen kampioen, al was hun doelsaldo iets minder overtuigend. Maar met 30 doelpunten voor en maar 6 doelpunten tegen, gaven zij de tegenstanders ook allemaal het nakijken. Nummer twee, EKVA uit Almere, eindigde op maar liefst 4 punten achterstand. Vervolgens werd De Vinken D1 naar voren geroepen. Zij waren 's morgens net (gedeeld) kampioen geworden. Alleen Atlantis D1 kon in hun spoor blijven en wist de D1 op een gelijkspel te houden (5-5) In de laatste wedstrijd moest er dus gewonnen worden. Overtuigend werd EKVA met 15-3 aan de kant geschoven.

Dus ook voor hen waren er zeer terecht bloemen. Een leeftijdsgroep hoger waren er maar liefst twee kampioenen: De Vinken C2 en De Vinken C1. De Vinken C2 werd overtuigend en ongeslagen kampioen. Concurrent SDO uit Kamerik werd met 7-2 aan de kant geschoven. Tegen de overige ploegen was de uitslag nog duidelijker. Kortom, de ploeg eindigde zeer verdiend bovenaan. De Vinken C1 speelde slechts één keer gelijk. Tegen de latere nummer 3, SDO uit Kamerik, werd het in de een-na-laatste speelronde 2-2. Maar na een ruime 8-2 winst in de laatste wedstrijd tegen Luno, werd ook voor hen "Whe are the champions" gedraaid.

De Vinken B1 had het nog moeilijker. Door het verlies tegen Atlantis B1 (12-9), mocht er in de laatste drie wedstrijden niet meer verloren worden. De B1 liet zich niet van de wijs brengen en bracht de competitie tot een goed einde. Hoewel samen met KIOS, werden ook zij kampioen. Tot slot werd de Vinken A2 naar voren geroepen. Zij zorgden in de laatste wedstrijd voor een stuntje. Het tot dan toe ongeslagen Reflex uit Woerden, werd na een aarzelend begin aan de zegekar gebonden: 11-9. Gedeeld kampioen dus, maar de vreugde was er niet minder om. Kortom, een zeer voorspoedige najaarscompetitie voor de jeugd van De Vinken.

Maar de koek is misschien nog niet op. De Vinken D3 speelt a.s. zaterdag nog de uitgestelde wedstrijd tegen naaste concurrent Fiducia uit Vleuten. En ook voor hen geldt: bij winst of gelijkspel is het kampioenschap voor hen. Dat zou de uiteindelijk score op 9 kampioenen (van de 14 jeugdploegen die De Vinken heeft) brengen. Een prachtig resultaat. Niet alleen voor de kinderen een stimulans om zo door te gaan, maar ook een pluim op de hoed van alle trainers en trainsters, die iedere week weer klaarstaan om de kinderen op een aantrekkelijke wijze de fijne knaapjes van het korfbalspel bij te brengen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kampioenenbal bij De Vinken

Afgelopen zaterdag leek het wel een bloemenwinkel bij korfbalvereniging De Vinken. Voor de aanvang van de wedstrijd De Vinken 1 tegen koploper Tempo 1 werden de jeugdploegen die kampioen geworden waren gehuldigd. 'En dat waren er heel wat. Maar liefst 8 van 14 jeugdteams (!) bleken na een korte herfstcompetie … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: