Mooi teamwerk van Oudenallen Atalante dames 2

Geplaatst op: 29 oktober 2007
De vierde wedstrijd van Oudenallen Atalante D2 was opvrijdag 26 oktober tegen Omniworld D2 uit Almere, een vereniging van naam met 450 leden. Vorig seizoen speelde dit team bij Dames 1 in de poule en het toeval wilde dat de ladies van 1 op de zelfde thuisspeelavond tegen de nummer 3 uit onze poule van vorig jaar speelden. De dames van 2, dit seizoen uitkomend in het Amersfoortse district waren met 9 spelers, verdeler Jet Feddema bleef op de bank vanwege een vervelende schouderblessure.

De wedstrijd was spannend. Je kon duidelijk zien dat de gasten uit Almere bespeeld waren. De start bij de Vinkeveensen was rommelig maar na een vroege time-out van coach Feddema werden de lijnen duidelijk. De passes kwamen steeds beter bij verdeler Annemarie Bakker terecht die de middenaanval met hoofdblokkeerders Joke Ruizendaal en Loes Kuiper mooi kon bedienen. Ze scoorden bijna 100%. De eerste set werd gewonnen, niet al te ruim met 25-22.

De tweede set ging er aan de groengele kant aardig wat serveerballen fout. Omniworld daarentegen kwam goed op gang en geroutineerd sloegen de langere aanvallers vele ballen in de blokschaduw, door of over het tweemansblok heen. De Atalante dames reageerden niet alert, 19-25 voor Almere.

In set 3 ging het gelijk op. De punten in onze blokschaduw waren er nog te veel en de verdediging achterin werd aangepast. Van opstelling 312 naar 321 waardoor de achterhoede een extra verdediger erbij kreeg. Dat begon aanvankelijk te lopen. Er werd hard gewerkt en verschillende ballen werden vooral door het midden en ook rechtsvoor door Inge Bakker goed gescoord. Loes Kuijper had blokkerend en aanvallend de zaak helemaal onder controle. Aan het eind van het derde bedrijf trok Omniworld helaas weer aan het lange eind en zette een 23-25 op het bord.

Inmiddels hadden ook de Almeersen hun verdediging bijgedraaid na een aantal puntjes in hun middengat. Van coach Feddema kwam de opdracht de hoeken weer op te zoeken. Het serveerwerk werd weer iets beter. Atalante bracht een zevende vocale man in stelling en door goed fanatiek spel dwongen de dames de vierde set na een spannende finale af: 28-26. Het was een mooie strijd.

De vijfde beslissende set bleef de thuisploeg enthousiast en volhardend. Na een gelijkopgaand begin liepen de dames uit en werd de wedstrijd afgesloten met een superaanval van Loes Kuijper. 15-10 en 3-2 winst! Een mooi resultaat voor een tweede damesteam van een mooie dorpsclub met 165 leden. Voor meer info zie www.vv-atalante.nl.

De vierde wedstrijd van Oudenallen Atalante D2 was opvrijdag 26 oktober tegen Omniworld D2 uit Almere, een vereniging van naam met 450 leden. Vorig seizoen speelde dit team bij Dames 1 in de poule en het toeval wilde dat de ladies van 1 op de zelfde thuisspeelavond tegen de nummer … Lees meer »