001 -Family

GVM’79 bij EK Acrogym in Den Bosch


Geplaatst op: 29 oktober 2007
Afgelopen week was het dan zover, het Europees Kampioenschap Sport Acrobatiek 2007. Dit maal werd het georganiseerd in Nederland, Den Bosch. Vanaf zondag 21 oktober hadden zich in Den Bosch de delegaties van de verschillende deelnemende landen aangemeld en waren de trainingen en kwalificaties begonnen.

Op vrijdag en zaterdag waren de landen- en de individuele-finales. Op dit EK waren alle leeftijdscategorieën die binnen de acrogym bestaan vertegenwoordig. De ochtenden werden bezet door de leeftijdsgroepen jeugd (tot 16jr), de middagen door de junioren (tot 18jr) en de avonden door de senioren. Ook Nederland had een aantal teams in de strijd. Van de verenigingen uit Drachten en Zwolle kwamen de gymnasten uit in de jeugd categorie en de junioren categorie. Drie van de vijf Nederlandse teams wisten zich te plaatsen voor de finales op zaterdag. Helaas zat er voor Nederland geen medaille in. Bij onze buren in België is het niveau wat hoger en zij wisten in een aantal categorieën wel een medaille te behalen.

De meeste medailles gingen uiteraard naar Rusland, alwaar acrogym op een zeer hoog niveau beoefend wordt. Toch bleek Groot Britannië ook goed aan de weg te timmeren door in alle categorieën gymnasten te laten deelnemen en ook verassend vaak op de tweede plek te eindigen. Ook bij de teamfinales op vrijdag wisten zijn tweede te worden, vlak achter Rusland. Al met al was het een mooie acrogym week waar de gymnasten van GVM’79 vanaf de tribune van hebben genoten. Zij hebben weer inspiratie opgedaan om het komende seizoen weer goed hun best te doen.

Er zijn bij GVM’79 nog een aantal gymnasten die nog geen team hebben, hiervoor zijn we opzoek naar kinderen/pubers die het leuk lijkt om ook op acrogym te komen. Ervaring met turnen is wel handig maar niet nodig. Kom gerust eens kijken of meedoen op donderdag van 16:00 – 17:30 in Gymzaal de Brug, te Mijdrecht. Of neem contact met ons op via de website: www.gvm79.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

GVM’79 bij EK Acrogym in Den Bosch

Afgelopen week was het dan zover, het Europees Kampioenschap Sport Acrobatiek 2007. Dit maal werd het georganiseerd in Nederland, Den Bosch. Vanaf zondag 21 oktober hadden zich in Den Bosch de delegaties van de verschillende deelnemende landen aangemeld en waren de trainingen en kwalificaties begonnen. Op vrijdag en zaterdag waren … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: