Tempo een maatje te groot voor Vinken

Geplaatst op: 29 oktober 2007
De laatste veldwedstrijd voordat het eerste team van korfbalvereniging De Vinken het winterseizoen gaat doorbrengen in de zaal. En er staat geen gemakkelijke, laatste wedstrijd op het programma want de koploper van de poule komt op bezoek, Tempo uit Alphen aan den Rijn. Daarbij komt dat het de laatste wedstrijd is dat het team gesponsord wordt door Bouthoorn Tele Training. In de zaal neemt Fortis Bank de sponsoring over. Tempo controleert de hele wedstrijd en Vinken kan geen partij bieden, ondanks dat ze haar uiterste best doet. Een mooie wedstrijd om te zien, met goede acties, maar zonder positief resultaat voor Vinken. De wedstrijd eindigt in een 9-25 stand voor Tempo.

Eén doelpunt eerste helft
Het duurt tot ver in de eerste helft voordat Vinken haar eerste doelpunt scoort. Arjan Kroon is degene die het punt scoort door een strafworp te benutten. Het staat dan al 1-9, een stand die voldoende zegt over het verloop van de wedstrijd. Tempo speelt snel, maakt weinig slordige fouten en ze schieten uiterst zuiver. Niet dat Vinken zo slecht is, helemaal niet, maar ze kan geen partij bieden voor Tempo uit Alphen aan den Rijn, die terecht aan kop staat in de poule. De ruststand wordt uiteindelijk 1-11.

Betere kansen
In de tweede helft krijgt Vinken iets meer ruimte en benut ze dan ook meer kansen. Arjan Kroon, die de meeste doelpunten aan Vinkenzijde voor zijn rekening neemt, scoort snel in de tweede helft het tweede Vinkendoelpunt. Charita Hazeleger benut daarna een strafworp, maar echt dichterbij komt Vinken niet. Het verschil blijft te groot en Tempo blijft scoren. Ze hebben lange aanvallen op hoge snelheid waarbij ze de beste kans afwachten. Tegen het einde van de wedstrijd komt Ralf Zaal erin voor Pascal Kroon en wordt Melanie Kroon gewisseld voor Helene Kroon. Ook bij Tempo worden een aantal wissels doorgevoerd. De wedstrijd eindigt in een 9-25 stand voor Tempo.

Afscheid sponsor
Na zes jaar sponsoring neemt Bouthoorn Tele Training afscheid als hoofdsponsor. Na afloop van de wedstrijd wordt Jannie Bouthoorn hartelijk bedankt voor haar bijdrage aan het team in de afgelopen jaren. Fortis Bank neemt de sponsoring vanaf 1 november over.

De laatste veldwedstrijd voordat het eerste team van korfbalvereniging De Vinken het winterseizoen gaat doorbrengen in de zaal. En er staat geen gemakkelijke, laatste wedstrijd op het programma want de koploper van de poule komt op bezoek, Tempo uit Alphen aan den Rijn. Daarbij komt dat het de laatste wedstrijd … Lees meer »