Atalante heren komen net te kort tegen Oberon

Geplaatst op: 29 oktober 2007
Vrijdag 26 oktober stond de 4de wedstrijd van de door Mulder Transport gesponsorde 1ste herenteam op het programma. Tegenstander was nieuwkomer in de poule Oberon uit Weesp. De gasten stonden er iets beter voor met hun 2 overwinningen en 1 maar verlies. De heren van Atalante kwamen 1 maal tot winst en hadden 2 wedstrijden verloren. Tegen Oberon hadden de heren slechts 5 spelers ter beschikking waardoor met het nodige gepuzzel een team geformeerd werd. Normaal gesproken wordt er dan netjes uit H2 geleend maar ook dit team had de nodige afwezigen waardoor zowel H1 als H2 een beperkte selectie had. Toevallig speelden beide herenteams nog gelijktijdig ook. De Atalante mannen verloren met 0-4.

In het verslag tegen Gemini werd nog gesproken dat oud speler Oscar van Kouwen en Erik Raket zich weer aangemeld hadden voor h1, dit blijkt echter een klein foutje te zijn. Beide heren hebben zich wel aangemeld maar zijn aan H2 toegevoegd. Daar de prioriteit bij H2 ligt, hebben zij met deze 2 nieuwe spelers meer mogelijkheden. De heren van het eerste kunnen bij gebrek aan spelers altijd aankloppen bij H2, vandaar deze keuze.

Terug naar de wedstrijd tegen Oberon. De heren van Atalante hadden deze avond talent Bas Bouwknegt (midden aanvaller) van H2 tot hun beschikking. Naast Bas stonden Frans, Robert, Leonard, Tino en Joost in de basis. Oberon had de toss gewonnen en begonnen met serveren.

Atalante draaide goed en al snel werd een 5-2 voorsprong genomen. Bij een stand van 9-4 namen de gasten hun 1ste time-out. Besproken werd de pass aan Atalante kant en de blokkering. Deze moest diagonaler gezet worden. Echter namen de gasten langzaam de regie van de wedstrijd over. Bij een 10-8 stand liet spelverdeler een mooi staaltje van zijn kunnen zien. De pass kwam bij hem en met een mooi balletje achterover met het linkerhandje scoorde hij een direct punt. Oberon werd sterker en zij namen dan ook een 12-15 voorsprong. Bij 13-17 nam aanvoerder Hardeman de 1ste time-out. Gewezen werd op eigen foutjes in de pass en bij het serveren. Bij 16-21 werd de 2de time-out benut om nogmaals te wijzen dat de punten voor Oberon te wijten was aan eigen persoonlijke foutjes. Robert ging van het midden naar de buitenkant om de tegenstander te verrassen. Dit werkte tijdelijk en Atalante kwam terug tot 18-22. Oberon maakte echter aan alle illusies een eind door de set met 20-25 te winnen.

De 2de set ging gelijk op tot 5-5. Daarna liep Oberon uit tot 7-12. Bij een 8-14 stand nam Atalante hun 1ste time-out. Aanvoerder Hardeman verhuisde naar de buitenkant en Joost ging op het midden spelen. Er moest wat gebeuren om ook niet de 2de set te verliezen. De wijziging bracht wel wat succes en Atalante kwam iets terug in de wedstrijd. Wederom werd deze set gekenmerkt door persoonlijke foutjes waardoor ook de 2de set naar Oberon ging, 20-25.

In de 3de set speelde Atalante zijn beste volleybal. Wederom werd er voor gestaan in de set maar kon dit ook niet worden vastgehouden door de Vinkeveners. Bij 7-6 was het weer Frans Roos die zijn inmiddels befaamde linkerhand liet spreken. Ook dit punt werd door hem gemaakt met een mooie plaatbal op rechtvoor bij de tegenstander. Juist daar waar niemand stond natuurlijk. De jubelstemming was van korte duur, Oberon schakelde een tandje hoger en bij 8-11 nam Robert Hardeman de 1ste time-out. Er moest duidelijk gecommuniceerd worden in het veld, de serve moest beter en als er een lastige 2de bal gehaald werd moest de 3de bal er gewoon overheen gespeeld worden zonder risico en nonchalance. Oberon ging onverstoord verder en het hoogtepunt van de 3de aan Atalante kant kwam bij een 16-23 stand. Spelverdeler Roos bracht de bal op de 3 meter lijn aan Leonard die met een mooie aanval de bal bijna op de grond kreeg. Echter werd deze aanval nog verdedigd door Oberon, de terugkomende bal was voor middenaanvaller Bas Bouwknegt een prooi. Met fraaie aanval werd dit punt gemaakt. De aanval daarop aan Atalante kant was wederom een 3 meter aanval en ditmaal van bas Bouwknegt die de bal mooi binnen sloeg. Atalante kwam sterk terug en Oberon dook in hun 1ste time-out. De spannende 3de set werd uiteindelijk gewonnen door Oberon met 23-25.

In de 4de set was het verzet van Atalante gebroken. Via 1-4 werd het 5-11 voor Oberon. Atalante kwam iets terug in de wedstrijd (13-18) maar het gat was geslagen. Bij 13-20 gebruikten de Atalante mannen hun 1ste time-out. Echter was het Oberon die vrij makkelijk de set wist te winnen en zodoende met 5 punten aan de haal ging. Een setstand van 17-25 deed de wedstrijd eindigen. De heren van Atalante zullen door dit resultaat vermoedelijk een paar plaatsen zakken. Volgende week wacht de mannen een loodzware klus als ze naar het op de 2de plaats staande Huizen H2 op bezoek moeten. Dit ook nog eens zonder spelverdeler Frans Roos, maar uiteraard zal er voor goede vervanging vanuit H2 gezorgd worden. Op 9 november spelen de heren van Atalante weer een thuiswedstrijd om 21:00 uur tegen Odis.

Plaats van handeling is sporthal de Boei te Vinkeveen. Voor meer informatie over volleybalvereniging Atalante kijk je op www.vv-atalante.nl

Vrijdag 26 oktober stond de 4de wedstrijd van de door Mulder Transport gesponsorde 1ste herenteam op het programma. Tegenstander was nieuwkomer in de poule Oberon uit Weesp. De gasten stonden er iets beter voor met hun 2 overwinningen en 1 maar verlies. De heren van Atalante kwamen 1 maal tot … Lees meer »