Winst “mank” Unitas/Schadenet H1 tegen Kombij Sport H1

Geplaatst op: 29 oktober 2007

Doordat er door Unitas vrijuit gespeeld werd had Kombij Sport - ondanks de time-outs bij 12-7 en 21-14 - grote moeite om bij te blijven. Ook een wissel in de opstelling bij Kombij Sport mocht niet baten. De eerste set werd dan ook redelijk eenvoudig gewonnen door de heren van Unitas met 25-18.

De tweede set ging in dezelfde trend door als de eerste set maar bij de eerste time-out van de tegenstander bij 9-3 gaf spelverdeler Jeroen Kraakman aan zijn kuit te hebben geblesseerd en probeerde hij de set zo goed als ging uit te spelen. Zijn opspelende blessure hinderde hem echter niet om bij tijd en wijle sublieme set-ups af te leveren waardoor zowel middenaanvaller Ruud Stark en buitenaanvallers Ricardo Angulo Vélez en Bert Polman alle ruimte hadden om hun smashes in het veld van de tegenstander te parkeren. Ook de tweede set ging dan ook makkelijk met 25-13 naar de Mijdrechtse heren.

Spelverdeler Jeroen Kraakman gaf bij het begin van de derde set aan dat verder spelen echt niet meer ging. Dus moest à la minuut de opstelling omgegooid worden. Ricardo Angulo Vélez nam de spelverdelers positie over en Maarten Meulemans werd in stelling gebracht op z’n vertrouwde hoofdaanvallersplek. Ondanks de prima bloks en serves van Johan Samson en de goede aanvallen van Maarten Meulemans maakte Kombij Sport gebruik van de verwarring die bij Unitas door het plotselinge uitvallen van de vaste spelverdeler was ontstaan en trok de set uiteindelijk na een zinderend slot met 31-29 naar zich toe.

In het begin van de vierde set bleek de reserve-spelverdeler Ricardo Angulo Vélez zijn aanvallers al beter te vinden maar Kombij Sport nam al gauw een kleine voorsprong waardoor een time-out bij 9-11 noodzakelijk werd om het team weer te motiveren.

Mede door het solide spel van Unitas en de snoeiharde aanvallen van Maarten Meulemans werd de achterstand omgezet in een voorsprong waardoor nu Kombij Sport genoodzaakt was om een time-out en een wissel toe te passen bij 22-19. Dit mocht echter niet meer baten en Unitas kon de set met 25-23 afsluiten en daarmee de wedstrijd met 3-1 winnend afsluiten. Hierdoor stijgt Unitas/Schadenet een plaats in de poule en zijn de Mijdrechtse volleyballers terug de vinden op de vijfde plaats.

Woensdag 24 oktober kreeg Unitas/Schadenet het eerste heren team van Kombij Sport op bezoek in sporthal “”De Phoenix”. Door de afwezigheid van John van Scheppingen en Joost Woerden en een van een voetblessure herstellende Ricardo Angulo Vélez was Unitas gedwongen om in een alternatieve opstelling te beginnen aan de wedstrijd. … Lees meer »