001 - Bader

Meevaller voor Ronde Venen van 450 duizend euro


Geplaatst op: 25 oktober 2007
Gemeente De Ronde Venen kan jaarlijks over 450 duizend euro meer beschikken dan waarmee tot nu toe rekening was gehouden. Dat blijkt uit een herberekening van de algemene uitkering die de gemeente jaarlijks van het Rijk ontvangt.

Voorafgaand aan de behandeling van de gemeentebegroting voor 2008, op 8 november, hebben fracties in de gemeenteraad het college een reeks technische vragen gesteld over de begroting. Als gevolg daarvan is de berekening van de algemene uitkering opnieuw tegen het licht gehouden en bleek dat de inkomsten te laag waren geraamd. Dat is een gevolg van het feit dat het Rijk in juni heeft besloten de algemene uitkering te verhogen, maar die nieuwe gegevens nog niet had verwerkt in de tabellen op basis waarvan de begroting wordt opgesteld.

Wethouder Ingrid Lambregts (Financiën) heeft de fractievoorzitters in de gemeenteraad dinsdag 23 oktober geïnformeerd over de meevaller. Omdat dit nieuwe feit de nodige impact heeft op de gemeentelijke financiën, en wellicht ook op de Algemene Beschouwingen die nu door de fracties worden gemaakt, is afgesproken de inleverdatum te verschuiven naar donderdag 1 november. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de fracties de Algemene Beschouwingen maandag 29 oktober zouden inleveren.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Meevaller voor Ronde Venen van 450 duizend euro

Gemeente De Ronde Venen kan jaarlijks over 450 duizend euro meer beschikken dan waarmee tot nu toe rekening was gehouden. Dat blijkt uit een herberekening van de algemene uitkering die de gemeente jaarlijks van het Rijk ontvangt. Voorafgaand aan de behandeling van de gemeentebegroting voor 2008, op 8 november, hebben … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: