001 -Family

Topvolleyballer Rick Wiggers geeft les op basisscholen


Geplaatst op: 25 oktober 2007
Maandag 29 oktober gaat een groot jaarlijks project voor volleybalvereniging Atalante uit Vinkeveen beginnen. In samenwerking met de NeVoBo en Sportservice Midden Nederland komt nationale topvolleyballer Rick Wiggers naar Vinkeveen om op 12 dagen volleyballes te geven aan de 4 basisscholen uit Vinkeveen en Waverveen.

Vorig jaar waren het nog 6 lesdagen maar dankzij de sponsoring van SigmaKalon bv uit Uithoorn kunnen nu alle groepen 3 t/m 8 van De Pijlstaart, De Jozefschool, De Schakel en De Poldertrots volleyballes krijgen van een prof. Totaal bijna 40 uur volleyballes aan 575 kinderen, een mooie actie van jeugd in beweging. De trainer wordt op de meeste dagen geholpen door een speler van Atalante. Heel interessant is het om te zien hoe de trainer iedere keer een nieuwe groep kinderen met een paar schijnbaar ‘simpele’ oefeningen het volleybalspelletje aanleert. Erg professioneel en erg leerzaam!

Rick Wiggers is 29 jaar en speelde een aantal jaren bij Nesselande uit Rotterdam. In 2005 werden ze landskampioen en bekerkampioen. Dit seizoen speelt Rick evenals vorig seizoen bij de Amstelveense topclub Martinus. Ook als beach volleyballer heeft Rick zijn zandstrepen verdiend. Afgelopen zomer werd hij vierde bij de NK beach. Naast zijn werk als NeVoBo volleybaldocent en opleider van beginnende trainers mag hij graag als beach trainer en speler het steeds populairder wordende beach volleybal promoten.

Het hele project wordt afgesloten met het jaarlijkse APARTS scholentoernooi op woensdagmiddagen 14 en 21 november in de Boei. Drie jaar terug kon dit toernooi nog op 1 woensdagmiddag gespeeld worden, maar de aanmeldingen zijn zo fanatiek, daarom worden de ca 250 kinderen wederom op 2 dagen ontvangen. Het wordt weer een levendige sportieve en gezellige happening! Zie meer op www.vv-atalante.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Topvolleyballer Rick Wiggers geeft les op basisscholen

Maandag 29 oktober gaat een groot jaarlijks project voor volleybalvereniging Atalante uit Vinkeveen beginnen. In samenwerking met de NeVoBo en Sportservice Midden Nederland komt nationale topvolleyballer Rick Wiggers naar Vinkeveen om op 12 dagen volleyballes te geven aan de 4 basisscholen uit Vinkeveen en Waverveen. Vorig jaar waren het nog … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: