001 -Family

Schipper examen Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen geslaagd


Geplaatst op: 22 oktober 2007

Zaterdag 13 oktober jl. hebben vier kandidaten van de Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen het Schipper examen gedaan. Het examen vond plaats in Wijchen, vlakbij Nijmegen en er deden brigades mee uit heel Nederland.

Diverse disciplines
Als je lid bent van de Reddingbrigade Vinkeveense Plassen kun je deelnemen in meerdere disciplines. De meeste leden doen aan zwemmend redden en een aantal van hen doen ook aan varend redden. Bij de opleiding varend redden kun je verschillende diploma’s halen, hoe meer diploma’s je hebt hoe meer verantwoordelijkheid je zal krijgen.

Varend Redden
Het Schipper examen is het hoogste examen dat je binnen de brigade kunt halen, daarna kun je door voor Bondsschipper wat landelijk gegeven wordt. Wanneer je Schipper bent kun je ingezet worden tijdens bewakingen en acties en kun je de leiding krijgen over een motorboot met zijn bemanning. Voor het behalen van dit examen wordt vele avonden en soms in het weekeind geoefend. Het bevat een theorie en een praktijk gedeelte welke allebei getoetst worden.

De examendag begon om 7 uur met het klaarmaken en aankoppelen van de boot. Na een reis van 1,5 uur werd de plaats van bestemming bereikt en kon de boot te water worden gelaten. De locatie was een zeer rustig binnenwater, er was nauwelijks wind en geen stroming. Jorn Bagijn mocht als eerste van start, met zijn bemanning en examinator vertrok hij en heeft een keurig examen afgelegd.

Reddingen
Omdat het grootste deel van de dag alleen Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen een gemotoriseerde vlet had moest er veel op elkaar gewacht worden, gelukkig was het heerlijk weer. In de middag waren Rick Jeurissen en Lionique en later ook Laura van Rijnsoever aan de beurt. Ieder moest een half uur varen als moterdriver en daarnaast een half uur leiding geven aan de boot en bemanning. Na enkele behendigheidstesten, fictieve reddingen en wat schiemanswerk zijn alle vier de kandidaten geslaagd.

Meer informatie
Meer informatie over Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen (RVP) is te vinden op www.zdrv.nl. Lid worden van de Reddingsbrigade kan natuurlijk ook, mail dan naar rvp@zdrv.nl of bel Hans Verburg op 0297- 286050. De Reddingsbrigade is nog op zoek naar sponsors voor onder meer nieuwe onderdelen van de Reddingsvlet. Huidige sponsors van de Reddingsbrigade zijn Outboard Center Wilnis, en Jachthaven Omtzigt. Wilt u de Reddingsbrigade steunen, neem dan contact op via pr@zdrv.nl of bel 0297-284085.

Laatst bewerkt op: 11 oktober 2018 11:57

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Schipper examen Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen geslaagd

Zaterdag 13 oktober jl. hebben vier kandidaten van de Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen het Schipper examen gedaan. Het examen vond plaats in Wijchen, vlakbij Nijmegen en er deden brigades mee uit heel Nederland. Diverse disciplinesAls je lid bent van de Reddingbrigade Vinkeveense Plassen kun je deelnemen in meerdere disciplines. De … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: