Atlantis 1 verliest nipt van Koveni 1

Geplaatst op: 22 oktober 2007
Afgelopen zaterdag speelde het gesponsorde Fortis team Atlantis 1 tegen Koveni uit Nieuwegein. De coach Paul Plaatsman kon de wedstrijd tegen Koveni normaal starten met de basisspelers. Deze wedstrijd begon Atlantis in de vaste basisopstelling, met in de aanval: Sandra Gortenmulder, Lisanne van Doornik, Jacco van Koevorden Brouwer en Mark Goverse. In de verdediging: Chantal Poolman, Eline Laaper, Pim de Munter en Jimmy de Koning.

Voor Atlantis zou het een moeilijke wedstrijd worden, Koveni en Atlantis stonden beide in de middenmoot. Koveni werd bij aanvang van de competitie ingeschat als titelkandidaat, maar heeft in het begin van het veldseizoen veel punten laten liggen. Atlantis had de opdracht meegekregen aan het begin van de wedstrijd om scherp uit de startblokken te komen. Aan het begin van de wedstrijd gingen beide teams gelijk op. Koveni was de ploeg die als eerste de score opende. Atlantis kreeg hierna een strafworp, deze werd verzilverd door Jacco. In de eerste helft werd niet veel gescoord door beide ploegen, de verdedigende druk van beide teams was erg hoog. Er kon dan ook erg moeilijk worden aangevallen. Dit resulteerde in een voorsprong voor Koveni met 4-5 als ruststand.

Vorige week werd er na de rust slap geopend door Atlantis, dat was ditmaal een stuk beter. Er kon deze wedstrijd dan ook goed pressie worden verdedigd. Koveni was een ploeg die ook lekker wou korfballen en dit ook toeliet tijdens de wedstrijd. Omdat er meer pressie werd verdedigd, kwamen er voor Koveni ook wat kleinere kansje in de paalzone. Dit resulteerde uiteindelijk in een kleine voorsprong voor Koveni met 6-9. Jimmy maakte een mooie omdraaibal waardoor de stand op 7-9 kwam. Koveni lukte om een gat te slaan van 4 doelpunten, in de laatste vijf minuten werden Pim de Munter en Jimmy de Koning gewisseld voor Jelmer Steen en Auke v/d Zijden. De wissels pakten goed uit, er kon vrij snel 2x gescoord worden door de 2 wissels. De stand kwam uiteindelijk op 9-11. Hierna waren er nog een paar minuten te spelen. Echter hierna werd niet meer gescoord door beide ploegen. De einduitslag werd dan ook 9-11 in het voordeel voor Koveni.

De scores voor de deze wedstrijd waren: Jacco van Koevorden Brouwer 2x, Jimmy de Koning 2x, Chantal Poolman 1x, Eline Laaper 1x, Pim de Munter 1x, Auke v/d Zijden 1x en Jelmer Steen 1x. Volgende week speelt Atlantis 1 uit bij Midlandia in Bunnik. Dit is de return wedstrijd voor Atlantis. Er werd eerder gewonnen al van Midlandia met 10-7.

Afgelopen zaterdag speelde het gesponsorde Fortis team Atlantis 1 tegen Koveni uit Nieuwegein. De coach Paul Plaatsman kon de wedstrijd tegen Koveni normaal starten met de basisspelers. Deze wedstrijd begon Atlantis in de vaste basisopstelling, met in de aanval: Sandra Gortenmulder, Lisanne van Doornik, Jacco van Koevorden Brouwer en Mark … Lees meer »