Opnieuw punten voor De Vinken

Geplaatst op: 22 oktober 2007
In de uitwedstrijd tegen het IJsselsteinse Fortissimo hebben de korfballers van De Vinken opnieuw een wedstrijdpunt weten te behalen. Na een sterke eerste helft, waarin via een 1-5 tussenstand een 5-8 voorsprong bij rust werd bereikt, zakten de Vinkeveners aan het einde van de wedstrijd wat terug. Het gaf de thuisploeg de kans om op gelijke hoogte te komen: 12-12 einduitslag.

Basisacht
De Bouthoornformatie trad in de vertrouwde opstelling aan tegen het nog puntloze Fortissimo. Dit betekent dat Arjan Kroon en Peter Koeleman in de aanval begonnen samen met de dames Susanne de Wit en Angela Sloesarwij.

In de Teletrainingdefensie begonnen Peter Kooijman en Pascal Kroon samen met Charita Hazeleger en Mariska Meulstee.

Al direct na het startsignaal wist de thuisploeg te scoren. Dit was voor De Vinken voldoende om er eens even flink voor te gaan. Doelpunten van Arjan Kroon, Mariska Meulstee, Peter Kooijman en twee maal Susanne de Wit leverden halverwege de eerste helft een fraaie 1-5 tussenstand op. Dat ging goed. Binnen vijf minuten schoot Fortissimo zichzelf echter terug in de wedstrijd. Susanne de Wit (opnieuw twee maal succesvol) en Mariska Meulstee onderstreepten de kracht van de Bouthoornequipe. Nog voor rust tilden de Vinkendames de voorsprong naar 5-8.

Terugval
Na rust leek de Vinkeveense doelpuntenkoek op. Weliswaar bleef het eerste kwartier de score voor de bezoekers positief, maar de thuisploeg zette telkens een extra tandje bij. Charita Hazeleger tekende met een kansje onder de korf voor 6-9, terwijl aanvoerder Arjan Kroon niet veel later voor 7-10 zorgde.

In de tussentijd liep Ralf Zaal zich warm. Hij kwam in de twaalfde minuut het veld in voor de aan zijn knie geblesseerde Pascal Kroon.

Fortissimo kwam terug tot 9-10, waarna Charita Hazeleger haar tegenstandster verschalkte en 9-11 op het scorebord liet verschijnen. Direct hierop maakte IJsselstein weer een aansluitingstreffer.

Fortissimo rook de kansen, ging opnieuw een versnelling hoger en verdiende in de eenentwintigste minuut de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong: 12-11, waarna het publiek nog een bijzonder spannende slotfase kreeg voorgeschoteld.

Gelukkig voor De Vinken was ook Ralf Zaal van afstand trefzeker. Hij zorgde in de achtentwintigste minuut voor 12-12. De slotfase was zenuwslopend. Fortissimo drong bijzonder sterk aan. Dirk van der Vliet bracht Helene Kroon nog in het veld, in de hoop dat haar afstandsschot nog de volle winst kon opleveren. Het mocht niet zo zijn. De Teletrainingformatie moest met één wedstrijdpunt genoegen nemen.

Komende zaterdag speelt De Vinken thuis op sportpark de Molmhoek haar laatste veldwedstrijd voor de zaalcompetitie. Tegenstander is het Alphense Tempo, aanvang van de wedstrijd 15.30 uur.

In de uitwedstrijd tegen het IJsselsteinse Fortissimo hebben de korfballers van De Vinken opnieuw een wedstrijdpunt weten te behalen. Na een sterke eerste helft, waarin via een 1-5 tussenstand een 5-8 voorsprong bij rust werd bereikt, zakten de Vinkeveners aan het einde van de wedstrijd wat terug. Het gaf de … Lees meer »