001 -Family

Weer ‘Kunst als geschenk’ in Galerie Fort a/d Drecht


Geplaatst op: 22 oktober 2007
UITHOORN - De laatste expositie van het jaar in Galerie Fort aan de Drecht heeft traditiegetrouw als thema ‘Kunst Als Geschenk’. Anderhalve maand lang is de Galerie een echte cadeauwinkel met een zeer divers assortiment: keramiek, schilderijtjes, gouaches, foto's, glasobjecten, hoeden, maskers en sieraden. Allemaal unieke cadeaus voor een redelijke prijs.

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 28 oktober 2007 om 15.00 uur geopend door burgemeester Berry Groen. Het geheel wordt muzikaal omlijst door Floris Marcus op de piano.

Tijdens deze opening wordt een loterij gehouden. Bezoekers maken kans op een waardebon van € 50 te besteden in de Galerie in het jaar aansluitend. De trekking vindt plaats tijdens de opening.

Op deze ‘Kunst Als Geschenk’ exposeren de volgende kunstenaars: Martina Dielen, John van Draanen, Inge van Gils, Bert Steen en Jannie van der Wel, (allen keramiek), Els Frehé (foto's) , Lidy Veen (hoeden), Bep Jansen (maskers), Ronny Knippen (glasobjecten), Greet Leuven (schilderijtjes/objecten) en Leo Schepens (gouaches). Ook zien er sieranden te zien van de Werkplaats Maris, een collectief van zes ontwerpsters.

De tentoonstelling duurt t/m 16 december 2007. De openingstijden zijn op donderdag en vrijdag van 14 -16 uur en op zaterdag en zondag van 12 -17 uur. Speciaal op de wat rustiger do/vrij kunnen bezoekers in de Galerie ook een kopje koffie/thee drinken.

Korte omschrijving van de kunstenaars en hun werk:

MARTINA DIELEN, keramiek
Zij is altijd op zoek naar eenvoud in haar werk. Haar inspiratie haalt ze uit de Oosterse cultuur. Haar werk is geaccentueerd met levendig gekleurde glazuren. Zij maakt sierobjecten en gebruiksvoorwerpen.

JOHN VAN DRAANEN, keramiek
Zijn expressieve kleurgebruik extra geaccentueerd in zijn keramisch werk. In zijn sierborden en schalen zijn de strakke lijnvoering en heldere kleuren van zijn schilderijen terug te vinden. Zijn keramische beelden vallen op door de uitbundige kleuren en originele vormgeving.

INGE VAN GILS, keramiek
Zij is opgeleid tot creatief therapeute en werkt sinds 10 jaar professioneel als keramist. Voor haar is het een uitdaging om het uiterst flexibele materiaal, de klei, te brengen tot strakke vormen en structuur. Zij streeft daarbij naar een fusie tussen 'gebruiksvoorwerp' en 'kunst'.

BERT STEEN, keramiek
Bert Steen bekende zijn liefde voor plastieken in klei al tijdens zijn kweekschoolopleiding.. Aanvankelijk werkte hij met bolle, ronde vormen (op de draaischijf), later ging hij over op het met de hand vormen van mensen, dieren en architectonische vormen. Ook thema’s uit de mythologie boeien hem zeer.

JANNIE VAN DER WEL, keramiek
Haar objecten bouwt ze meestal op uit plakken klei. De wandtableaus en huizen verwijzen naar de natuur en architectuur. Ze past daarbij diverse stooktechnieken toe.

ELS FREHÉ, fotografie
Fotograferen heeft altijd een rol in haar leven gespeeld. Haar vader legde alles wat er binnen het gezin gebeurde met de camera vast. In 1992 trad zij toe tot een kunstgenootschap, waarna tentoonstellingen volgden met verschillende thema`s. Ook bijzonder zijn haar abstracten.

BEP JANSEN, maskers
Zij is geboeid geraakt door het thema maskers. Hierbij laat ze zich vooral inspireren door Venetiaanse prototypen. De maskers zijn handgemaakt van eco-shape (een “uitdrukkingsloos” wit stuk papier-maché en kunststof als uitgangspunt), bewerkt met verf, stof, glitters, veren en papier. Zij tonen diverse emoties van de mens.

RONNY KNIPPEN, glasobjecten
Zij streeft altijd naar spanning in haar werk. Haar voorkeur gaat uit naar abstracte lijnen en vormen in een spannende combinatie. In haar objecten combineert ze glas veelal met andere materialen zoals roestvrij staal, brons, oud-zink, lood en steen. De objecten zijn zowel figuratief als abstract. Zij maakt werk voor binnen en buiten.

GREET LEUVEN, objecten
Zij maakt schalen van zeemleer, collages van diverse materialen en schilderijen ( o.a. acryl op papier). Haar thema’s haalt zij uit de natuur, maar vooral ook uit oude culturen. In haar schalen , collages verwerkt ze veelal symbolen en tekens, die naar bepaalde oeroude rituelen verwijzen.

LEO SCHEPENS, gouaches en schilderijen
Hij is geboeid door de Romaanse kerken in Frankrijk en m.n. door de zichtbare tand des tijds, het verval van de bouwwerken. Laag over laag schept hij een wereld die nieuwsgierig maakt en intrigeert. Zijn schilderijen hebben een eigen vormentaal en kleurenpalet.

LIDY VEEN, hoeden, petten
De hoofddeksels van Lidy zijn gemaakt van diverse materialen, zoals vilt, papier, parasisal, sinamé e.d. en zijn zeer draagbaar en comfortabel .De vormen, die zij ontwerpt zijn divers van vorm: rond, vierkant,.scheef, strak, frivool, streng, vrolijk etc.

WERKPLAATS MARIS, collectief van 6 sieradenontwerpsters De sieraden worden op deze expositie verzorgd door de zes vrouwen van 'Werkplaats Maris' uit Amsterdam. Al vijf jaar samen werken zij samen. Zij gebruiken verschillende materialen als zilver, vilt, edelstenen, email, perspex en kralen.

Galerie Fort a/d Drecht
Grevelingen 50, 1423 DN Uithoorn,
T 0297-521162, www.galeriefortaandedrecht.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Weer ‘Kunst als geschenk’ in Galerie Fort a/d Drecht

UITHOORN - De laatste expositie van het jaar in Galerie Fort aan de Drecht heeft traditiegetrouw als thema ‘Kunst Als Geschenk’. Anderhalve maand lang is de Galerie een echte cadeauwinkel met een zeer divers assortiment: keramiek, schilderijtjes, gouaches, foto's, glasobjecten, hoeden, maskers en sieraden. Allemaal unieke cadeaus voor een redelijke … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: