001 - Bader

Workshop 'eenvoudig e-mailen met familie'


Geplaatst op: 17 oktober 2007
Als u samen met anderen, bijvoorbeeld uw broers en zussen, de zorg draagt voor uw ouders, is onderling contact heel belangrijk.

Als je met één e-mail-bericht de andere familieleden kunt inlichten over de toestand van vader of moeder, is dat erg efficiënt.

Maar hoe doe je dat? Daarover verzorgt het Steunpunt Mantelzorg een bijscholing van twee bijeenkomsten, namelijk op: dinsdagmiddag 13 en 20 november.

De computer kan voor mensen die hun naaste verzorgen een handig hulpmiddel zijn. Via één e-mail bericht kun je meerdere mensen tegelijk bereiken. Dat is prettig om berichten door te geven in de familie. Maar ook om de ervaringen op die manier ‘van je af’ te schrijven. Niet alleen tekst, maar ook foto’s kun je via e- mail verspreiden.

Het Steunpunt Mantelzorg biedt aan mensen die voor hun naaste zorgen een korte bijscholing ‘Eenvoudig e-mailen met familie’. U leert daarin hoe je voor familie een ‘groep’ aanmaakt, zodat je met één handeling een bericht aan meerdere mensen kunt verzenden. Of hoe je foto’s meestuurt, en dan liefst van een verkleind formaat om te voorkomen dat de mailbox van die anderen overbelast raakt. We nemen door hoe je e-mail ophaalt tijdens vakantie, en hoe je de ingekomen berichten overzichtelijk ordent.

Praktische gegevens:
Deze workshop is vooral bedoeld voor mensen die de zorg voor een naaste dragen. Zie voor de informatie over aanmelding de achterkant van deze pagina. De bijscholing vindt plaats op dinsdagmiddag 13 en 20 november, en wordt gegeven in het internetlokaal van de Stichting Welzijn Ouderen, Kerkvaart 2. De bijeenkomsten duren van 13.30 tot 16.00 uur.

Workshop: PERSOONLIJKE AGENDA AANMAKEN VOOR OUDER DIE GAAT VERGETEN

- mogelijkheden van internet gebruiken in workshop van 2 avonden -

Mensen die ouder worden moeten veel opschrijven, om afspraken niet te vergeten. Een ruime agenda is daarbij een handig hulpmiddel. Internet biedt de mogelijkheid om van een agenda een hoogstpersoonlijk cadeau te maken met foto’s en gegevens van de familie erin. Het Steunpunt Mantelzorg helpt u daarbij met een workshop van twee avonden.

Internet biedt tegenwoordig allerlei mogelijkheden om eigen fotoalbums, ansichtkaarten en ook agenda’s te maken. Dat laatste is een leuk geschenk voor ouderen die meer moeten gaan opschrijven omdat ze vergeetachtig worden. Als u verzorger, bijvoorbeeld dochter of zoon bent van iemand die vergeetachtig wordt, is het aardig om met de computer een agenda te maken met foto’s en gegevens van de eigen familie. Er zijn diverse softwareprogramma’s voor beschikbaar. In deze twee avonden werken we met een softwareprogramma van de HEMA. De workshop van twee avonden wordt gegeven in het internetlokaal van de Stichting Welzijn Ouderen, Kerkvaart 2 te Mijdrecht. De bijeenkomsten duren van 19.30 tot 22.00 uur.

Twee avonden:
In twee avonden leert u om de software te ‘downloaden’, de juiste foto’s en gegevens te verzamelen en de standaard-agenda daarmee tot een zeer persoonlijk geschenk te maken. We maken gebruik van de software van de HEMA, maar we tonen u ook mogelijkheden van andere firma’s.

Op 29 oktober is de algemene uitleg van hoe het programma werkt, en hoe u dit programma kunt downloaden. Daar oefenen we mee. Daarna krijgt u de tijd om foto’s en gegevens te verzamelen. Op de tweede avond op 12 november maken we het album gereed en kunt u het verzenden om te laten afdrukken. Binnen circa twee weken krijgt u het album thuis gestuurd.

Kosten:
Deze workshop is in eerste instantie bedoeld voor ‘mantelzorgers’, mensen dus die voor iemand zorgen in de naaste omgeving. Daarom houden we de kosten laag, namelijk € 5,00 voor de twee avonden samen. Zie voor gegevens over aanmelden hieronder.

INFORMATIE EN AANMELDEN:
Wilt u nadere informatie, dan kunt u terecht bij Ineke van de Rotte, door een e-mail te sturen aan ivanderotte@senia.nl of door te bellen naar 06-24866749. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen aan: a.v.breukenlen@swo-derondevenen.nl, of door te bellen naar het Servicepunt Mijdrecht, telefoon (0297) 383399. Als u in Wilnis woont, belt u dan naar het Servicepunt Wilnis, (0297) 237610. Kunt u moeilijk weg van huis vanwege uw mantelzorgtaken, neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg, telefoon (0297) 230288.

CURSUSSEN EN WORKSHOPS KOMENDE TIJD:
De Steunpunten Mantelzorg in de regio willen de komende maanden activiteiten uitproberen die mantelzorgers van dienst kunnen zijn. Daar valt het aanbod onder dat u in deze folder vindt. Maar ook een bijeenkomst over moderne hulpmiddelen bij de verzorging thuis (op zaterdagmiddag 27 oktober), een cursus Werken met een Levensboek (start 6 december), en kennismakingsbijeenkomsten met lotgenotenverenigingen als Ypsilon vallen daaronder. Bent u geïnteresseerd, stuurt u dan een e-mail aan a.v.breukelen@swo-derondevenen.nl of laat het telefonisch weten aan Steunpunt Mantelzorg De Ronde Venen, tel. (0297)230288.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Workshop 'eenvoudig e-mailen met familie'

Als u samen met anderen, bijvoorbeeld uw broers en zussen, de zorg draagt voor uw ouders, is onderling contact heel belangrijk. Als je met één e-mail-bericht de andere familieleden kunt inlichten over de toestand van vader of moeder, is dat erg efficiënt. Maar hoe doe je dat? Daarover verzorgt het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: