001 -Family

Informatieavond over Groot Wilnis-Vinkeveen


Geplaatst op: 15 oktober 2007
Op 30 oktober a.s. organiseert Gebiedscommissie de Venen een informatieavond voor mensen die wonen en/of werken in het gebied Groot Wilnis-Vinkeveen. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 30 oktober a.s. in Dorpshuis De Willistee te Wilnis, aanvang 20:00 uur.

De Gebiedscommissie de Venen heeft van de provincie Utrecht de opdracht gekregen om nader te verkennen hoe een aantal nieuwe opgaven in het gebied tegelijkertijd gerealiseerd kan worden. De provincie wil in dit gebied graag:
- een aantal natuurdoelen realiseren (de Ecologische Hoofdstructuur en de Natte As);
- nieuw perspectief bieden voor de landbouw op lange termijn en
- wil komen tot minder bodemdaling en schoner water (robuust watersysteem).

De opdracht staat verwoord in het Herijkt Plan de Venen (www.devenen.nl).

Tijdens deze avond zal Gedeputeerde Krol vertellen wat de provincie voor ogen heeft. Vervolgens volgt informatie over de aanpak van de inrichtingsopgave.

De werkzaamheden voor de inrichtingsopgave worden uitgevoerd onder verantwoordelijkheid de Gebiedscommissie de Venen. Deze heeft hiervoor de Stuurgroep Groot Wilnis-Vinkeveen in het leven geroepen. Hierin hebben vertegenwoordigers zitting van de gemeente De Ronde Venen, LTO, Natuur en Milieu Utrecht, Waterschap Amstel, Gooi en Vechtstreek, Gebiedscommissie de Venen, CLM ,WING en een adviseur van de provincie en een communicatieadviseur.

In opdracht van de Stuurgroep werken Henk Smit van WING en Frits van der Schans van CLM nu een plan uit om de kansen in beeld te krijgen voor de inrichtingsopgave. De wensen, ideeën en gebiedskennis van de grondgebruikers en bewoners zullen het vertrekpunt zijn. De vraag is dus: waar en hoe kunnen doelen gecombineerd worden?

U kunt zich voor deze avond aanmelden door een mail te sturen naar Simone Mink gwv@devenen.nl of te bellen naar 0317-474208 (dinsdag t/m vrijdag 9:00 - 14:00 uur). Wanneer u niet kunt komen, maar wel op de hoogte wilt blijven, kunt u zich via dit mailadres aanmelden voor de informatiebrief, die periodiek zal verschijnen.

Meer informatie over het Herijkt Plan de Venen kunt u vinden op de website: www.devenen.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Auxine

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Informatieavond over Groot Wilnis-Vinkeveen

Op 30 oktober a.s. organiseert Gebiedscommissie de Venen een informatieavond voor mensen die wonen en/of werken in het gebied Groot Wilnis-Vinkeveen. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 30 oktober a.s. in Dorpshuis De Willistee te Wilnis, aanvang 20:00 uur. De Gebiedscommissie de Venen heeft van de provincie Utrecht de opdracht … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: