Atalante Dames 1 wint in Almere

Geplaatst op: 15 oktober 2007
Dames 1 van atalante gesponsord door Haaxman lichtreclame BV en Krijn Verbrugge & Zn mocht in het nieuwe topsportcentrum in almere spelen tegen Omniworld. Een jong team dat individueel erg sterk leek tijdens het inspelen. Sjaak had dan ook gezegd aan het begin van de wedstrijd dat we het team onderdruk moesten zetten zodat ze niet in hun spel zouden komen.

De eerste set werd dan ook begonnen met veel enthousiasme waar Omniworld klaarblijkelijk veel moeite mee had. De jonge meiden van Omniworld maakte erg veel fouten bij het net, waardoor de dames van atalante al snel een voorsprong hadden opgebouwt. Ook mede dankzij het goede spel van de libero Marlieke Moen konden we de eerste set dus gemakkelijk naar ons toetrekken met 25-12.

Na de overtuiging in de eerste set werd er in de 2e set met dezelfde opstelling begonnen als in de eerste set met Nancy Schockman en Lotte Schreurs op de aanmoedigingsbank. En die aanmoedigingen kwamen erg goed van pas om Omniworld uit hun spel te halen. Toch maakte Omniworld minder foutjes aan het net waardoor we op gelijke hoogte bleven. Aan het einde van de 2e set stond het dan ook op een gegeven moment 19-20 voor Omniworld. Nu moest het gebeuren zei Sjaak, die paar punten achter elkaar scooren waar we het vorige week hadden laten liggen en toen met 4-0 hadden verloren. En tot Sjaaks grote genoegen werden er een paar goede combinaties uitgespeeld waardoor Irma Schouten en Inge Versteeg genoeg punten scoorden om uiteindelijk de 2e set ook te winnen met 25-23.

De 3e set bleek eigenlijk een copie van de 2e set. Omniworld was nu aardig aan het volleyballen waardoor de punten steeds langer duurde. Atalante moest dan ook echt aan de bak en hard werken om de punten binnen te halen. Weer stond het in de eindfase gelijk en moesten we opnieuw die laatste punten veel druk uit oefenen om de set te pakken. Hiervoor werd nu Nancy Schockman in de verdediging gebracht voor Carin van Tellingen om de laaste punten overtuigend binnen te halen. Overtuigend ging het toch niet maar de set werd wel gewonnen door goede passen met 25-23.

Nu de overwinning een feit was, wilde we het maximale eruit halen wat er in zat, die 5 punten. In de 4e set werd ook Lotte Schreurs ingezet. Weer ging Atalante gelijk op met Omniworld, en waren de punten niet gemakkelijk te behalen. Toch werd er goed verdedigd mede door de libero Marlieke Moen die als “ men of the match” werd genoemd door Sjaak. De dames van Atalante streden voor die 5 punten, en werd Nancy Schockman weer ingezet in de eindfase, nu voor Janine Könemann. Jammer genoeg mocht het niet baten en werd de laatste set nipt verloren met 24-26.

Volgende wedstrijd is op vrijdag 26 Oktober waar Atalante gaat strijden tegen U.v.O dames 1, die overigens net onder ons staat.

Dames 1 van atalante gesponsord door Haaxman lichtreclame BV en Krijn Verbrugge & Zn mocht in het nieuwe topsportcentrum in almere spelen tegen Omniworld. Een jong team dat individueel erg sterk leek tijdens het inspelen. Sjaak had dan ook gezegd aan het begin van de wedstrijd dat we het team … Lees meer »