Vinken 2 pakt Oranje Nassau

Geplaatst op: 15 oktober 2007
Het door De Veensteker gesponsorde tweede team van de Vinken moest zaterdag 13 oktober jl. uit spelen tegen Oranje Nassau. Om weer in de middenmoot te komen moest deze wedstrijd gewonnen worden tegen het eveneens laag geklasseerde Oranje Nassau. Met een 5-8 voorsprong in de rust kon de Veensteker-equipe die voorsprong in de tweede helft verdedigen en iets uitbreiden door met 14-18 te winnen.

Vinken goed uit de startblokken
Onder goede omstandigheden om een wedstrijd te korfballen kwam Vinkens Veensteker 2 goed uit de startblokken. De eerste aanval met: Rudy Oussoren, Rogier Schoenmaker, Joyce Kroon en Annelies Bobeldijk wist redelijk snel de openingstreffer te maken, 0-1. De verdediging met: Ralf Zaal, Kelvin Hoogeboom, Helene Kroon en Melanie Kroon kon het lang genoeg dicht houden zodat ook de tweede treffer van de wedstrijd op Vinkens naam kwam. Goed verzorgde aanvallen en goede concentratie in de verdediging zorgde ervoor dat De Vinken de tegenstander op achterstand kon houden in de eerste helft. Met een tussenstand van 5-8 ging De Vinken met een goed gevoel de rust in.

Tweede helft blijft het tempo hoog
In de tweede helft bleef het tempo van De Vinken hoog. Alles werd uit beweging gespeeld en dat zorgde voor veel dreiging. Het verzorgen van een goede afvang en aangeef was de basis voor de vele doelpunten. Ondanks dat Oranje Nassau na rust op 6-8 kwam en nog twee keer tot op 2 punten naderde, 9-11 en 10-12, bleef het Veensteker achttal rustig. Na de 10-12 tussenstand was de weerstand van Oranje Nassau gebroken. Van 10-12 wist De Vinken uit te lopen naar 10-15. Oranje Nassau wist nog wel vier keer de korf te vinden in de tweede helft, maar er was geen dreiging meer voor De Vinken. Met een keurige 14-18 winst staat Vinken 2 op een gedeelde derde plaats, waarbij vermeld moet worden dat in deze spannende en gelijkwaardige competitie het verschil tussen de zevende plaats en de tweede plaats maar 3 punten is.

Doelpunten deze wedstrijd kwamen van: Rudy Oussoren en Ralf Zaal beide 6, Kelvin Hoogeboom, Melanie Kroon en Joyce Kroon alle drie 2.

Volgende week moet Vinken 2 om 14.00 uur in Zaandam spelen tegen hekkensluiter ZKC’31 2.

Het door De Veensteker gesponsorde tweede team van de Vinken moest zaterdag 13 oktober jl. uit spelen tegen Oranje Nassau. Om weer in de middenmoot te komen moest deze wedstrijd gewonnen worden tegen het eveneens laag geklasseerde Oranje Nassau. Met een 5-8 voorsprong in de rust kon de Veensteker-equipe die … Lees meer »