Atlantis pakt punt bij KCD

Geplaatst op: 15 oktober 2007
Afgelopen zaterdag speelde het door Fortis gesponsorde 1ste team van Atlantis tegen KCD in Doorn. Jacco van Koeverden Brouwer was weer terug van een blessure aan zijn enkel, waardoor Paul Plaatsman, de coach van het eerste, weer de beschikking had over zijn vaste 8 spelers; startend in de aanval Lisanne van Doornik, Sandra Gortenmulder, Mark Goverse en Jacco van Koeverden Brouwer en startend in de verdediging met Eline Laaper, Chantal Poolman, Jimmy de Koning en Pim de Munter. Dit vrij nieuwe vlaggenschip van Atlantis was na het debacle van vorige week zaterdag, waarbij Atlantis maar 4x wist te scoren, gebrand om een goede wedstrijd neer te zetten!

Van tevoren had de coach aangegeven dat de opdracht, naast meer scoren, ook was om de 2 scorende heren van KCD uit te schakelen. Atlantis begon de wedstrijd geconcentreerd en fel, maar kon niet voorkomen dat KCD de wedstrijd opende met een score. Dit werd al snel goed gemaakt door Jacco, met een loepzuivere vrije bal. Atlantis en KCD waren de eerste 20 minuten aan elkaar gewaagd, hielden elkaar in evenwicht en Atlantis voerde de opdracht van de coach geconcentreerd uit. Verder was het opvallend dat Atlantis in de 1ste helft weinig kansen nodig had om tot scoren te komen en ook mooi korfbal afleverde, zoals de doorloopbal van Pim de Munter, genomen met één handje! Zo wist Atlantis zelfs met een voorsprong van 5-7 de rust in te gaan.

Atlantis startte de tweede helft slap. Ze konden weinig tegenover het opeens veel sterker spelende KCD in brengen. Ook lieten ze zich de gehele tweede helft beïnvloeden door de zeer wispelturig fluitende scheidsrechter. Pas na 10 minuten in de tweede helft leek het weer alsof Atlantis wakker werd, maar toen stond Atlantis al achter met 8-7. Atlantis creëerde hierna veel kansen, maar liet na om de kansen af te maken en verloor in de verdediging af en toe de concentratie. Waardoor uiteindelijk 8 minuten voor tijd Atlantis zelfs op 10-8 achterstand kwam. Coach Paul Plaatsman besefte dat er snel wat moest veranderen en wisselde in de aanval Pim de Munter en voor hem in de plaats kwam Jelmer Steen en in de verdediging ging Mark Goverse eruit voor Auke van der Zijde. Deze tactische wissels bleken een goede keuze te zijn; door de snelheid van Jelmer kreeg het aanvalsvak een strafworp mee die werd benut door Jimmy de Koning en kon uiteindelijk met een kort kansje onder de korf, Chantal Poolman de stand op 10-10 brengen.

Daarna kreeg KCD nog 1 hele lange aanval, maar kon hier niet meer uit scoren, door het verdedigende werk van Atlantis. En kon Atlantis met een gemengd gevoel 1 punt mee naar Mijdrecht nemen. De eindconclusie is dat Atlantis wederom heel mooi korfbal heeft laten zien, maar ook momenten waarin ze “bagger” speelden.

Doelpuntenmakers tijdens deze wedstrijd: Jimmy de Koning (5), Jacco van Koeverden Brouwer (3), Pim de Munter (1) en Chantal Poolman (1) Kim Stolk en Wilma Kranenburg, Jelmer Steen en Auke van der Zijde worden hartelijk bedankt voor het reserve zitten en de uitstekende invalsbeurten.

Afgelopen zaterdag speelde het door Fortis gesponsorde 1ste team van Atlantis tegen KCD in Doorn. Jacco van Koeverden Brouwer was weer terug van een blessure aan zijn enkel, waardoor Paul Plaatsman, de coach van het eerste, weer de beschikking had over zijn vaste 8 spelers; startend in de aanval Lisanne … Lees meer »