001 -Family

CSW afgetekend langs Wartburgia


Geplaatst op: 15 oktober 2007
Voor het eerst deze competitie heeft het eerste vrouwenteam van CSW een wedstrijd met ruim verschil gewonnen. Nu waren niet alleen het wedstrijdbeeld en de kansen in het voordeel van de roodblauwen, ook de goals vielen voor CSW aan de goede kant. Natasja Cornelissen en Linda Los zorgden voor de Wilnisse treffers; Linda van Beek tekende steeds voor de assist.

CSW startte onmiddellijk met offensief voetbal en de defensie van de Amsterdamse ploeg moest direct vol aan de bak om zich de CSW spitsen van het lijf te houden. Toch bleek ook nu weer, dat met name de routine van Wartburgia de ploeg overeind hield. Nathalie Hoogeveen was de eerste CSW-er, die een redelijke schietkans kreeg; zij mikte na een lange bal van Saskia Vis voorlangs. In de 17de minuut liet de fysiek sterke CSW spits Nelleke Vrielink zich niet van de bal afzetten. Zij bereikte vervolgens op links Linda van Beek, die met een lage voorzet Natasja Cornelissen in staat stelde om van dichtbij voor 0-1 te zorgen.

De goal vormde de ouverture voor een sterke fase van CSW met diverse doelrijpe kansen, maar geen treffers. Zo kregen opnieuw Natasja Cornelissen (bal niet op tijd onder controle), Nelleke Vrielink (schot voorlangs) en Saskia Vis (bal ineens op de pantoffel na een voorzet van Linda van Beek) aardige mogelijkheden, maar zonder resultaten op het scorebord. Achterin moesten Kim van Kippersluis, Diana Koenen en Tea Malbasic goed bij de les blijven om de nul vast te houden en dat ging ze goed af.

Na de hervatting smaakte CSW het genoegen om al heel snel de voorsprong tot 0-2 uit te breiden en opnieuw waren het dezelfde speelsters, die daarbij betrokken waren. Nu kon Natasja de keepster passeren, voordat ze er het laatste tikje aan gaf. De goal haalde nogal wat zelfvertrouwen weg bij de Amsterdamse ploeg. De ploeg van trainer Kors Pennin kon nu wel geconcentreerd blijven voetballen en kon de ultieme aanvalspogingen van Wartburgia zonder al te veel moeite opvangen. Alleen bij een corner had CSW keepster Quinda Verheul de hulp van een verdedigster nodig om de bal van de lijn te halen. Tien minuten voor het einde weet rechterspits Linda Los, die even daarvoor nog bij een mooie kans de bal naast had gemikt, de keepster van Wartburgia met buitenkantje rechts in het uiterste hoekje te passeren. Daarmee was het pleit definitief beslecht en kon CSW even later de punten in de tas mee naar huis nemen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

CSW afgetekend langs Wartburgia

Voor het eerst deze competitie heeft het eerste vrouwenteam van CSW een wedstrijd met ruim verschil gewonnen. Nu waren niet alleen het wedstrijdbeeld en de kansen in het voordeel van de roodblauwen, ook de goals vielen voor CSW aan de goede kant. Natasja Cornelissen en Linda Los zorgden voor de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: