001 -Family

Scouting Jan van Speyk gaat virtueel op de JOTA-JOTI


Geplaatst op: 15 oktober 2007
MIJDRECHT - Aankomend weekend – 19,20 en 21 oktober - vindt het grootste virtuele kamp ter wereld plaats: de JOTA-JOTI (Jamboree On The Air - Jamboree On The Internet). Tijdens de JOTA-JOTI zoeken scouts uit de hele wereld een weekend lang contact met elkaar via de radio en het internet.

Ook Scouting Jan van Speyk uit Mijdrecht neemt deel aan de JOTA-JOTI. Daarvoor hebben zij een toren van hout en touw gebouwd, waarop de antennes zijn geplaatst. Met behulp van zendamateurs, die hun apparatuur elk jaar ter beschikking stellen en ervoor zorgen dat de verbindingen gemaakt worden, kunnen de leden van Scouting Jan van Speyk praten met buitenlandse scouts, maar ook gewoon met een groep 10 kilometer verderop.

De JOTA-JOTI begint vrijdagavond 19 oktober om 22.00 uur. Na de opening kunnen de deelnemende scouts contact gaan leggen met andere scoutinggroepen.

De Mijdrechtse scouts kunnen zich dit weekend niet alleen achter de zender vermaken. Tal van activiteiten stonden klaar voor de scouts vanaf 5 jaar. Zo kunnen ze een apparaatje solderen, chatten met andere scouts op internet, morse seinen en filmpjes maken. Nieuwsgierige Rondeveners zijn tussen 10.00 en 17.00 uur welkom op het clubgebouw aan de Oosterlandweg in Mijdrecht.

Het doel van de JOTA-JOTI is het leggen van contacten tussen scoutinggroepen in de gehele wereld om informatie en spelideeën uit te wisselen en vriendschapsbanden aan te knopen. Door de jaren heen hebben veel contacten tijdens de JOTA-JOTI geresulteerd in langdurige penvriendschappen en banden tussen vele Scoutinggroepen.

De Jamboree is voor Scouting een bekend begrip. Jamboree betekent samenkomst. De JOTA-JOTI is dus een samenkomst ‘in de lucht’ en ‘op het internet’. Ook wordt er iedere 4 jaar een Wereld Jamboree georganiseerd en vinden er Europese en Nationale Jamborees plaats. Op deze Jamborees komen scouts uit de hele wereld bij elkaar om een gezamenlijk kamp te houden.

Scouting is de grootste jeugd- en jongerenvereniging van Nederland met ruim 125.000 leden. Wereldwijd zijn er 32miljoen scouts in 160 landen. Het leuke van Scouting is de grote afwisseling in activiteiten waarbij de ene keer competitie belangrijk is en de andere keer plezier en gezelligheid de boventoon voeren. Het programma dat Scouting biedt, is gebaseerd op de ideeën van de Engelsman Baden-Powel. Hij bedacht Scouting aan het begin van de vorige eeuw. Door er voortdurend een eigentijdse draai aan te geven gaat Scouting met de tijd mee en worden de activiteiten steeds leuker.

Wil je meer weten over Scouting? Kijk dan eens op www.scouting.nl of op www.janvanspeykgroep.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Scouting Jan van Speyk gaat virtueel op de JOTA-JOTI

MIJDRECHT - Aankomend weekend – 19,20 en 21 oktober - vindt het grootste virtuele kamp ter wereld plaats: de JOTA-JOTI (Jamboree On The Air - Jamboree On The Internet). Tijdens de JOTA-JOTI zoeken scouts uit de hele wereld een weekend lang contact met elkaar via de radio en het internet. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: