HVM jongens A1 pakt herfsttitel

Geplaatst op: 10 oktober 2007
Het oudste jongens juniorenteam van hockeyvereniging Mijdrecht heeft zaterdag 6 oktober het herfstkampioenschap veroverd in voorcompetitie. Daarmee dwongen de Mijdrechters promotie naar de tweede klasse af.

Dat ging niet gemakkelijk, want zaterdag was de wedstrijd tegen de medekoploper, de Kraaien uit Wijdewormer. Beide teams hadden al hun wedstrijden gewonnen, maar door een beter doelsaldo (28 voor en 7 tegen) had HVM aan een gelijk spel genoeg om kampioen te worden.

Het werd zaterdag in het Mijdrechtse sportpark een zeer spannende wedstrijd. Onder het oog van een enthousiast meelevend publiek namen de Kraaien binnen twintig minuten een 2-0 voorsprong tegen de Mijdrechters, die niet goed op gang kwamen. Na de tweede goal kreeg HVM echter steeds meer de overhand, wat leidde tot de verdiende aansluitingstreffer.

Na de rust werden de Kraaien samengedrongen op hun eigen helft, een stortvloed van Mijdrechtse aanvallen zorgde voor de gelijkmaker. De Kraaien sloegen echter direct terug, en weer keek HVM tegen een achterstand aan. Kraaien probeerde door te drukken, de rollen waren omgekeerd, de rood-blauwe verdediging kwam zwaar onder druk. De schoten op doel werden door de keeper gekeerd of gingen naast. Hieruit putte HVM moed en trok weer fel ten aanval. De Kraaien betaalden de tol voor hun inspanningen, ze begonnen onnauwkeuriger te spelen. Uit een strafcorner scoorde HVM met een fraaie boogbal de gelijkmaker, die echter tot schrik van spelers en publiek eerst door de scheidsrechters besproken moest worden - was dit een reglementaire goal of gevaarlijk spel? Het oordeel luidde dat de bal niet op te grote hoogte (“boven de plank”) de doellijn passeerde: doelpunt!

In de laatste minuten bleven beide teams aandringen, waarbij Mijdrecht kort voor tijd de winnende goal scoorde. Uitslag: 4-3.

Dat het team na een verblijf van een jaar in de derde klasse terugkeert in de tweede is een groot succes voor de nieuwe trainingsaanpak en een beloning voor de motivatie om altijd te knokken voor een goed resultaat!

Direct na afloop van de wedstrijd werd bijgaande teamfoto gemaakt. Van links naar rechts coach Michael Hartwigsen, Alistair Zonneveld, Jordy Jurgens, Freek Carstens, keeper Rik Maasdijk, Carsten Kruijswijk (liggend), Mike Molleman, Jurrian Hartwigsen, Ernst Schütte, Arjan Blommaert, Rik van Eekelen, Dave Broertjes, Thom Fokker en coach Ernst Jurgens.

Het oudste jongens juniorenteam van hockeyvereniging Mijdrecht heeft zaterdag 6 oktober het herfstkampioenschap veroverd in voorcompetitie. Daarmee dwongen de Mijdrechters promotie naar de tweede klasse af. Dat ging niet gemakkelijk, want zaterdag was de wedstrijd tegen de medekoploper, de Kraaien uit Wijdewormer. Beide teams hadden al hun wedstrijden gewonnen, maar … Lees meer »