001 -Family

Wethouder Dekker biedt kinderen sleutel tot energiebesparend gedrag


Geplaatst op: 11 oktober 2007
Op donderdag 11 oktober heeft wethouder Jacques Dekker (Milieu), samen met leerlingen van groep 7 van basisschool Driehuis, de tentoonstelling ‘Mezenlaan 7’ geopend. Door het juiste antwoord te geven op een vraag over het watergebruik, kregen de kinderen de sleutel in handen om Mezenlaan 7 te openen.

Het doel van de tentoonstelling Mezenlaan 7 is dat kinderen betrokken raken bij het onderwerp klimaatverandering. En dat ze zich afvragen wat ze zelf kunnen doen. Drie thema’s staan centraal in de tentoonstelling: energie (gas en elektriciteit), water en afval. Zo komen er verschillende vragen aan de orde, waardoor kinderen ontdekken hoe ze zelf een steentje kunnen bijdragen in hun dagelijkse leven thuis. Waar kies je voor: ‘bad of douche’, ‘afwassen met de hand of met de machine’? Houd jij rekening met je energieverbruik? Of ga je vooral voor gemak?

Mezenlaan 7 is het adres van een striphuis dat in NMEcentrum De Woudreus staat. In het huis wonen twee kinderen, Femke en Noah. Aan de hand van een klein en zwak koolmeesje, vertellen zij een verhaal en ontdekken ze de invloed van de klimaatverandering op meesjes.

De tentoonstelling is niet alleen geschikt voor kinderen. Ook voor volwassen is het een boeiende beleving met diverse eyeopeners. Wethouder Dekker beaamt dit: “Veel mensen realiseren zich bijvoorbeeld niet hoeveel water ze per dag verbruiken, je schrikt ervan als je de cijfers ziet.”

Tot 5 december kan iedereen de tentoonstelling bezoeken, op woensdagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur. Het bezoekadres is NMEcentrum De Woudreus, Pieter Joostenlaan 28a, 3648 XR Wilnis. Telefoon: 0297-273692. De toegang is gratis.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder Dekker biedt kinderen sleutel tot energiebesparend gedrag

Op donderdag 11 oktober heeft wethouder Jacques Dekker (Milieu), samen met leerlingen van groep 7 van basisschool Driehuis, de tentoonstelling ‘Mezenlaan 7’ geopend. Door het juiste antwoord te geven op een vraag over het watergebruik, kregen de kinderen de sleutel in handen om Mezenlaan 7 te openen. Het doel van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: