001 - Bader

Uitbreiding landelijk Verenigingspanel in De Ronde Venen


Geplaatst op: 11 oktober 2007
In weken van 8 t/m 21 oktober 2007 worden alle sportverenigingen in de gemeente De Ronde Venen door het Mulier Instituut benaderd met de vraag of zij willen deelnemen aan het landelijke Verenigingspanel. Iedere deelnemende gemeente ontvangt na afloop een tweetal exemplaren van het rapport “Verenigingspanel” dat begin 2008 uitkomt.

Achtergrond
Het verenigingspanel bestaat al sinds 1999. Het Mulier Instituut beheert en ontwikkelt dit panel met steun van het ministerie van VWS en van NOC*NSF. Door een vast panel te volgen kunnen trends en ontwikkelingen van sportverenigingen betrouwbaar in beeld worden gebracht. De resultaten van het panel worden gezien als een belangrijke bron van informatie vanuit de georganiseerde sport in Nederland. Op basis hiervan kan het landelijk, provinciaal en lokaal sportbeleid worden ontwikkeld.

Uitbreiding Verenigingspanel
Op verzoek van het Mulier Instituut heeft Sportservice Midden Nederland in de provincie Utrecht hulp geboden bij de uitbreiding van landelijke panel van 250 naar 1000 sportverenigingen. Hierdoor wordt op korte termijn mogelijk om naast een landelijk beeld ook provinciale/regionale vergelijkingen te maken.

Gerichte aanpak
Sportverenigingen profiteren van de uitkomsten van het ledenpanel doordat er in de sportstimulerings- en verenigingsondersteuningsaanpak gerichter kan worden ingespeeld op de wensen en behoeften én de eventuele knelpunten bij verenigingen. Dit landelijke initiatief heeft de steun van de gemeente De Ronde Venen en Sportservice Midden Nederland.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine van Kalmthout van het Mulier Instituut. Zij is te bereiken via verenigingspanel@mulierinstituut.nl of T 073-612 64 01.

Via www.sportservicemiddennederland is een digitale flyer met een antwoordkaart te downloaden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Uitbreiding landelijk Verenigingspanel in De Ronde Venen

In weken van 8 t/m 21 oktober 2007 worden alle sportverenigingen in de gemeente De Ronde Venen door het Mulier Instituut benaderd met de vraag of zij willen deelnemen aan het landelijke Verenigingspanel. Iedere deelnemende gemeente ontvangt na afloop een tweetal exemplaren van het rapport “Verenigingspanel” dat begin 2008 uitkomt. Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: