001 -Family

Uitspraak Raad van State over bestemmingsplan "Buitengebied De Ronde Venen"


Geplaatst op: 9 oktober 2007
De Raad van State heeft op 19 september 2007 uitspraak gedaan over achttien beroepsschriften die waren ingediend tegen het goedkeuringsbesluit bij het bestemmingsplan "Buitengebied De Ronde Venen". Elf beroepen zijn ongegrond verklaard, één is niet ontvankelijk en de overige zes zijn geheel of gedeeltelijk gegrond.

De uitspraak laat zien dat over het geheel genomen de besluitvorming door de gemeente en provincie zorgvuldig is verlopen en stand houdt. De afdeling Bestuursrechtspraak oordeelt feitelijk slechts over twee beroepen dat het gemeentelijk beleid niet goed is toegepast. Voor het overige gaat het om juridische aspecten of om gegevens die ten onrechte niet in het plan zijn verwerkt. Gelet op de aard en omvang van het bestemmingsplan “Buitengebied De Ronde Venen” is dit een zeer positieve uitkomst.

Het bestemmingsplan “Buitengebied” is in september 2005 door de gemeenteraad vastgesteld en in mei 2006 goedgekeurd door de provincie Utrecht. Met de uitspraak van de Raad van State is het plan onherroepelijk geworden, met uitzondering van de onderdelen waarvoor het beroep gegrond is verklaard. Het bestemmingsplan vervangt een aantal sterk verouderde bestemmingsplannen voor het landelijk gebied.

In de loop van 2008 wordt een “reparatieherziening” voor het plan voorbereid. In deze herziening worden de onderdelen waaraan door de provincie goedkeuring is onthouden en de onderdelen die door de Raad van State zijn benoemd, opnieuw. Ook enkele andere relevante ontwikkelingen worden hierin meegenomen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Uitspraak Raad van State over bestemmingsplan "Buitengebied De Ronde Venen"

De Raad van State heeft op 19 september 2007 uitspraak gedaan over achttien beroepsschriften die waren ingediend tegen het goedkeuringsbesluit bij het bestemmingsplan "Buitengebied De Ronde Venen". Elf beroepen zijn ongegrond verklaard, één is niet ontvankelijk en de overige zes zijn geheel of gedeeltelijk gegrond. De uitspraak laat zien dat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: