Meer ontheffingen voor snelvaarbaan Westeinderplassen


Geplaatst op: 18 december 2012

De watersport groeit nog steeds en ook de behoefte aan het snelvaren op de snelvaarbaan op de Westeinderplassen groeit nog steeds. Omdat er nog voldoende ruimte beschikbaar is op deze baan worden er volgend jaar meer ontheffingen verstrekt. Het College van B&W heeft besloten om het aantal ontheffingen om van maandag tm zondag gebruik te mogen maken van deze baan te laten stijgen van 150 naar 185. Voor het eerst worden er in 2013 ook 12 ontheffingen afgegeven aan bedrijven die motorboten verhuren. Om onveilige situaties te voorkomen en om overlast te beperken, is het gebruik van de snelvaarbaan en de daarvoor verstrekte ontheffingen onderworpen aan strenge regels die worden gehandhaafd door de gemeente en de waterpolitie.

Wethouder Gertjan van der Hoeven: “Vanuit waterrecreanten, het bedrijfsleven en vanuit de Stichting Aalsmeer Westeinder Promotie is de behoefte om meer snelvaarbewijzen uit te geven aan ons kenbaar gemaakt. De behoefte was zo groot dat er zelfs een wachtlijst was ontstaan. We hebben goed geluisterd naar deze wensen en ik ben blij dat we nu ook een aantal verhuurbedrijven gebruik kunnen laten maken van snelvaarontheffingen. Deze ontwikkeling past in ons streven om Aalsmeer als aantrekkelijk watersportgebied op de kaart te zetten. Aan het eind van elk jaar evalueren we hoe het is gegaan met het snelvaren en passen de regels zonodig aan.”

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Meer ontheffingen voor snelvaarbaan Westeinderplassen

De watersport groeit nog steeds en ook de behoefte aan het snelvaren op de snelvaarbaan op de Westeinderplassen groeit nog steeds. Omdat er nog voldoende ruimte beschikbaar is op deze baan worden er volgend jaar meer ontheffingen verstrekt. Het College van B&W heeft besloten om het aantal ontheffingen om van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: