001 - Bader

Gratis Rondje Museum De Ronde Venen op 13 en 14 oktober!


Geplaatst op: 8 oktober 2007
In het kader van Een gratis rondje Musea (www.gratisrondjemusea.nl) is Museum De Ronde Venen op zaterdag 13 en zondag 14 oktober gratis te bezoeken. In dit boeiende museum wordt het verhaal verteld van de mensen die eeuwenlang ploeterden in dit drassige gebied om een leven op te bouwen. Dit deden zij vooral in de turfindustrie. Een voordeel van de natte veengronden was namelijk dat het zeer geschikt was om turven van te maken. Prachtige historische kaarten, unieke documenten, oude foto’s en vele gereedschappen worden tentoongesteld in het museum en geven met elkaar een beeld van vervlogen tijden.

Verhalen & demonstatie Glas-in-lood!
In het museum vinden er tijdens het weekend ook verschillende extra activiteiten plaats. In het kader van de tijdelijke kunstexpositie kunt u op zaterdag tussen 12.00 – 16.00 uur genieten van een demonstratie Glas-in-lood door glaskunstenaar Maarten Brons (www.edelglas.nl). Op zaterdag én zondag kunt u komen luisteren naar de boeiende verhalen die u worden verteld door de vertelkring De Schatkist. De vertellingen starten elk half uur op zaterdag vanaf 13.00 uur en op zondag vanaf 14.30 uur.

Het weekend is dus een uitgelezen kans om dit leuke en gezellige museum te komen bezoeken!

Openingstijden
Zaterdag 13 oktober 10.00 – 17.00 uur
Zondag 13 oktober 14.00 – 17.00 uur

Informatie
Museum De Ronde Venen
Herenweg 240
3645 DW Vinkeveen 
T (0297) 262223
E:  info@museumderondevenen.nl
W www.museumderondevenen.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gratis Rondje Museum De Ronde Venen op 13 en 14 oktober!

In het kader van Een gratis rondje Musea (www.gratisrondjemusea.nl) is Museum De Ronde Venen op zaterdag 13 en zondag 14 oktober gratis te bezoeken. In dit boeiende museum wordt het verhaal verteld van de mensen die eeuwenlang ploeterden in dit drassige gebied om een leven op te bouwen. Dit deden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: