CSW Dames 1 komt met de schrik vrij

Geplaatst op: 8 oktober 2007
Het eerste vrouwenteam van CSW heeft het zichzelf lastiger gemaakt dan nodig was. Tot aan 10 minuten voor het einde liep het allemaal nog volgens plan. Na een kwartiertje in de tweede helft namen de roodblauwen het heft in handen en in no time liep de thuisclub uit naar een schijnbaar geruststellende 3-0 voorsprong tegen het nog nauwelijks tegenspartelende Rijnvogels uit Katwijk. Toch bracht een omzetting (laatste vrouw naar voren) het team van de vandaag afwezige trainer Kors Pennin nog op het randje van een gelijkspel. Uiteindelijk kwam de 3-2 overwinning wel terecht bij de ploeg ,die het meeste recht daarop had en dat was CSW.

Van meet af aan had de thuisclub onder aanvoering van Saskia Vis een licht overwicht op FC Rijnvogels uit Katwijk. CSW zat kort op de tegenstander en veroverde meestal vrij snel de bal weer terug. Wie de doelrijpe kansen in de eerste helft had bijgehouden, kwam bij de rust op een verhouding uit van iets van 7 om 2 in het voordeel van de Wilnisse club. Zo kreeg linkerspits Linda van Beek in de openingsfase een tweetal mogelijkheden. Het eerste schot had te weinig kracht, de tweede poging na een langlopende aanval was wel hard maar miste het doel op een half metertje.

Saskia Vis zat even later nog wat dichter bij een treffer, maar de sluitpost van Rijnvogels grabbelde de bal bij een vrije trap nog uit de hoek. Ook een schot van Diana Koenen na een corner werd door de keepster gestopt. Het werd al snel duidelijk, dat de verdedigingen aan beide kanten moeilijk te passeren zouden zijn, want echt uitgespeelde kansen vielen er voor de rust niet te noteren. Eén keer verslikte de CSW-verdediging zich bij het uitverdedigen, maar gelukkig ging de bal van de Katwijkse spits naast.

Na de hervatting had CSW even wat moeite om zich de tegenstander van het lijf te houden, maar het pleit voor de ploeg, dat de storm sneller overwaaide dan bij de vorige 4 duels. Nu kon de ploeg zich na een minuutje of 10 weer herpakken en het overwicht wat nu volgde was kansrijker dan voor de rust.

Eerst moest CSW keepster Quinda Verheul nog handelend optreden bij een counter van Rijnvogels na een vrije trap van Linda van Beek. Voorlopig zou dat het laatste wapenfeit zijn van de Katwijksen. Bij een uitbraak over rechts van de ijverige Jessica Könst kreeg Linda van Beek een uitgelezen mogelijkheid, maar opnieuw etaleerde de keepster van Rijnvogels haar kwaliteiten met een mooie reactie. Een linke corner van Rijnvogels bracht nog wat paniek in de Wilnisse gelederen, maar de scheidrechter zag er gelukkig een overtreding in. Halverwege de tweede helft vond CSW dan toch het eerste gaatje in de Katwijkse defensie. Nathalie Hoogeveen zag het en zette met een pasje binnendoor Linda Los vrij voor het doel en zij tekende toen koeltjes voor de eerste CSW treffer. Nu was de ban gebroken en toen even later Natasja Cornelissen achter een diepteballetje aanging, was ook de keepster van Rijnvogels kansloos op het bekeken lobje. CSW bleef komen en breidde de voorsprong nog verder uit toen centrumspits Nelleke Vrielink zich op rechts langs twee tegenstanders wurmde en de bal panklaar op de schoen van het aanstormende CSW talent Nathalie Hoogeveen legde; haar schuiver betekende voor CSW 10 minuten voor het einde een geruststellende 3-0 voorsprong.

Toch was dit maar schijn, want de doorschuivende vrije verdedigster van de Katwijkse ploeg zorgde nog voor de nodige onrust in het CSW kamp, dat al bijna bezig was de overwinning te vieren. Quinda Verheul, die tot dat moment een foutloze wedstrijd had gekeept verkeek zich op een hoge bal, maar nog leek er met 3-1 en 5 minuten op de klok geen vuiltje aan de lucht. Toch kon dezelfde speelster 3 minuten later opnieuw uithalen en nu vloog de bal fraai in het uiterste hoekje. In de slotminuut was het nog billenknijpen bij een gevaarlijke corner van Rijnvogels, maar dit liep wel goed af, zodat de punten terecht in Wilnis bleven.

Het eerste vrouwenteam van CSW heeft het zichzelf lastiger gemaakt dan nodig was. Tot aan 10 minuten voor het einde liep het allemaal nog volgens plan. Na een kwartiertje in de tweede helft namen de roodblauwen het heft in handen en in no time liep de thuisclub uit naar een … Lees meer »