CSW handhaaft zich in kopgroep

Geplaatst op: 8 oktober 2007

Op een wat moeizaam bespeelbare mat koos CSW er direct voor de tegenstander vast te zetten en achterin één op één te gaan spelen. Kansen leverde dit niet zo zeer op maar CSW had wel verreweg het beste van het spel. Jay van Wijngaarden en Cesar de Kuijer hadden wat kleine mogelijkheden maar in de zestien meter was het vaak te druk om de goede oplossing te kiezen. Een prachtig schot van Vincent Wens werd door de goede sluitpost van Eemboys onschadelijk gemaakt. De eerste helft waren er al zo’n 6 corners te noteren zonder dat hier direct gevaar uit kwam met de luchtmacht Nick de Vink en John Groenewegen.

Halverwege de eerste helft dan toch de verdiende voorsprong van CSW. Bas Spruijt onderschepte een aanval en liep zelf de vrije ruimte in. Hierdoor kreeg Cesar de Kuijer wat meer tijd om verwoestend uit te halen en van zeker 25 meter plofde de bal in de rechterbovenhoek. Dat CSW door de voorsprong wat rustiger ging spelen was niet het geval. De snelle voorhoede van Eemboys was zeer gevaarlijk en Ronald Lucassen en Frank Zaal hadden hun handen vol aan de vleugelspelers die doorkwamen.

De gelijkmaker kwam desondanks nog uit de lucht vallen. Een ongelukkige voortzetting in de verdediging van CSW bracht de bal zomaar voor de voeten van een aanvaller van Eemboys en zijn droge maar harde knal in de hoek was niet te pakken voor keeper Dennis Prins. In de tweede helft een zelfde beeld. CSW zette nog meer druk op Eemboys en kreeg vele corners maar tot echte grote kansen kwam het nog niet. Aan de andere kant moest het oppassen dat het niet in het countermes liep want Eemboys hield constant 2 á 3 mensen voorin.

Ronald Lucassen kon meerdere malen op zijn wel bekende wijze door de verdediging snijden maar de keeper van Eemboys was haast onverslaanbaar deze middag, tot aan de 87e minuut. Lucassen kreeg de bal op de linkerkant en haalde hard uit. De keeper kon de bal niet goed verwerken en duwde hem zo maar terug het veld in, waar Raymond Wens er als de kippen bij was om de 2-1 binnen te schieten. De verdediging van CSW moest na deze voorsprong nog wel een beetje bij de les blijven maar op het opportunistische spel hadden ze een passend antwoord.

Zodoende bleven de drie punten in Wilnis. CSW houdt koploper Breukelen in het vizier. dat nog de maximale score van 15 uit 5 heeft. CSW volgt met 10 uit 5. Volgende week een aanstaande gemeentederby (?) in en tegen Abcoude.

Na de zware nederlaag twee weken geleden in Langbroek mocht CSW in een thuisoptreden proberen deze kater weg te spoelen. Eemboys was deze middag de tegenstander, een ploeg met een gelijk aantal punten alleen hadden ze hier een wedstrijd meer voor nodig. Op een wat moeizaam bespeelbare mat koos CSW … Lees meer »