De Baat (3e)

Hertha kan karwei tegen UTS niet afmaken


Geplaatst op: 8 oktober 2007
In de zesde wedstrijd van het seizoen heeft het Vinkeveense SV Hertha opnieuw geen overwinning kunnen boeken. In de thuiswedstrijd tegen het Utrechtse UTS, de nummer twee op de ranglijst werd in een spannende wedstrijd met 2-2 gelijkgespeeld.

Na de fikse nederlagen in de voorgaande twee wedstrijden was het voor Hertha zaak om vooral zelfvertrouwen op te doen en een goede match neer te zetten. De wedstrijd begon vrij gelijkopgaand, zonder dat er echt grote kansen aan beide kanten te noteren waren. Enkele afstandschoten konden de beide doelmannen niet verontrusten en het eerste echte gevaar voor het doel van Hertha-keeper Voorbij werd door hemzelf onschadelijk gemaakt. Aan de andere kant kwamen de Vinkeveners er gevaarlijk uit via spits Wim Mollers, Jorg Landwaart en Wessel Maijer. De mogelijkheden werden niet benut en zo leek er het eerste deel van de wedstrijd weinig te gebeuren.

Een diepe bal van UTS vanaf het middenveld werd half verwerkt door doelman Voorbij en de rechtshalf van de bezoekers pikte op om de bal over de doelman heen te schieten voor de ietwat gelukkige 0-1. Hertha reageerde hier eigenlijk direct op door op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Een fout van de linksback aan Utrechtse zijde deed de bal belanden bij Landwaart, die hard binnenschoot voor de verdiende gelijkmaker: 1-1.

Kort voor rust was het toch weer UTS dat de voorsprong nam. Na onzeker ingrijpen uit een corner werd de bal hard bij de tweede paal gebracht en op de doellijn wist Armand Sedney geen redding meer te brengen. Via de onderkant van de lat ging de bal tegen de netten: 1-2.

Nog vanaf de aftrap ging Wessel Maijer op zoek naar een gaatje in de verdediging van de tegenstander. Hij omspeelde drie man en bracht de bal bij Landwaart. Zijn inzet met links ging voorlangs het doel en de ruststand werd zo op 1-2 gehouden.

Na de thee ging Hertha uit een heel ander vaatje tappen en het middenveld werd stevig in handen genomen. Dit resulteerde niet alleen in een duidelijk overwicht in balbezit, maar aan de andere kant werden de bezoekers veelal uitgespeeld en er was voor doelman Voorbij weinig meer te doen dan enkele afstandschoten. De thuisploeg ging zelf op zoek naar de gelijkmaker en die viel in de twintigste minuut van het tweede bedrijf. Landwaart bracht de bal bij Wim Mollers, die in één keer uithaalde en in de korte hoek doel trof: 2-2.

Een meer dan terechte goal, omdat er na rust meer balbezit en initiatief van Hertha kwam en UTS niks meer deed dan afwachten.

Een kwartier voor tijd leek Mollers zichzelf vrij te draaien en alleen op de doelman af te gaan. De verdedigende middenvelder van de Utrechters legde hem echter over de knie en een rode kaart was het gevolg. Bart v/d Meijs wist de vrije trap niet binnen te schieten, omdat deze van de lijn werd gekopt door een verdediger.

Hoogtepunt van de middag was een aanval over vijf schijven en een slim overstapje van Maijer, waardoor Mollers vrij in kon schieten. Zijn inzet was echter te slap en de doelman van UTS kon zijn ploeg met een uiterste inspanning behoeden voor een kansloos aanziende achterstand.

Met veel overtuiging probeerde Hertha alsnog een goal te forceren, maar het mocht ook vanmiddag niet zo zijn dat het geluk een keer meezat. De stand veranderde niet meer en waar vooraf wellicht was getekend voor een gelijkspel werd achteraf terecht gesproken over twee verloren punten door Hertha.

Met nog steeds weinig punten, maar met een hoop meer vertrouwen kan Hertha vooruit kijken naar de komende competitiewedstrijden. Aanstaande zondag wacht koploper Vriendenschaar om Hertha terug te fluiten. Mocht het geluk nu af en toe wel de Vinkeveense kant opvallen dan is er nog genoeg mogelijk deze competitie voor de ploeg van Hans Bergsma.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hertha kan karwei tegen UTS niet afmaken

In de zesde wedstrijd van het seizoen heeft het Vinkeveense SV Hertha opnieuw geen overwinning kunnen boeken. In de thuiswedstrijd tegen het Utrechtse UTS, de nummer twee op de ranglijst werd in een spannende wedstrijd met 2-2 gelijkgespeeld. Na de fikse nederlagen in de voorgaande twee wedstrijden was het voor … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: