001 -Family

Opbrengst De Ronde Venencup voor kinderen en microkredieten


Geplaatst op: 8 oktober 2007
De kas van Rotary was goed gevuld door de opbrengsten van het bedrijfsvoetbaltoernooi De Ronde Venencup. Dit toernooi organiseerde Rotary Mijdrecht samen met Argon al weer voor de zevende keer.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 2 oktober ontvingen drie goede doelen organisaties elk een cheque van 4000 euro uit handen van Miriam Jonker van Rotary Mijdrecht. De vertegenwoordigers van deze organisaties wonen in De Ronde Venen. Zij zien er op toe dat het bij elkaar gevoetbalde geld op de juiste plek terecht komt. Zij gaven in hun dankwoord veel informatie over hun werkzaamheden.

Kindertehuis in Roemenië.
Onder de dictatuur van Ceausescu zijn veel kinderen bij hun moeder weggehaald en grootgebracht in kindertehuizen. Dit had als doel om deze kinderen op te laten groeien zonder ouderbinding, zodat ze makkelijk ingezet konden worden in de gewetenloze legers van Ceausescu. Deze kinderen zijn na de val van de dictatuur aan hun lot overgelaten en leven nu op straat. Aart van Rijssel en Harry de Haan vertelden over de activiteiten van de stichting ROKI, die onder meer een kindertehuis en zigeunerschool in Roemenië heeft opgezet.

Weeshuis in India.
Martin Kemperman is betrokken bij een weeshuis in de zuidpunt van India en overtuigde de aanwezigen dat het geschonken bedrag bijdraagt aan een verdere verbetering van de leefomstandigheden. De stichting heeft inmiddels ook een opvanghuis voor verstoten vrouwen en ouderen.

Water en microkredieten.
Elly Thuring vervulde een dubbelrol tijdens de bijeenkomst. Naast haar lidmaatschap van de Rotary is zij namelijk ook actief voor een aantal projecten in Wajir, een plaats in Noordoost Kenia. Rotary Mijdrecht steunt dit initiatief voor een meerdere jaren. Het geschonken bedrag wordt besteed aan een waterproject en microkredieten.

Verwendag.
Op 15 september organiseerde Rotary Mijdrecht voor de vierde keer de Verwendag voor moeders met zorgbehoevende kinderen. Laurette Toonen was daarbij aanwezig en vertelde namens de 63 moeders over de belevenissen op deze dag. Het was een moment voor de moeders om even de zorg te vergeten, te ontspannen en ook om ervaringen met elkaar te delen.

De voorzitter van Rotary Mijdrecht, Stefanie Schutte-Miltenburg, constateerde in haar slotwoord dat de sponsoring van Rotary Mijdrecht zich richt op de drie grote regio’s waar voor vele bewoners de leefomstandigheden vaak moeilijk zijn: Oost-Europa, Afrika en India. Ook in de toekomst zal Rotary Mijdrecht initiatieven ondersteunen die zijn gericht op het verbeteren van het welzijn van mensen dichtbij en ver weg.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Opbrengst De Ronde Venencup voor kinderen en microkredieten

De kas van Rotary was goed gevuld door de opbrengsten van het bedrijfsvoetbaltoernooi De Ronde Venencup. Dit toernooi organiseerde Rotary Mijdrecht samen met Argon al weer voor de zevende keer. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 2 oktober ontvingen drie goede doelen organisaties elk een cheque van 4000 euro uit handen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: