001 -Family

Mastwijk Taekwondo verzorgde Krav Maga


Geplaatst op: 5 oktober 2007
Een vijf en dertig tal leden van Mastwijk Taekwondo hebben een training Krav Maga bijgewoond die werd verzorgd door de uit Engeland afkomstige Tony Waite.

Tony Waite is een specialist in Krav Maga en heeft onder andere les gekregen van de zeer bekende Jim Wagner en diverse andere instructeurs.

Wat is Krav Maga?
Krav Maga is Hebreeuws voor ‘contactgevecht’ en al sinds 1950 het zelfverdedigingssysteem van de veiligheidsdiensten en speciale legereenheden van het Israëlische leger.

Deze gevechtvorm werd ontwikkeld door Imi Lichtenstein die tijdens zijn jeugd, in de jaren dertig, in Tsjechoslowakije een bekend worstel en bokskampioen was.

Toen de tweede wereldoorlog uitbrak vluchtte de familie Lichtenstein naar Israël waar Imi werd gevraagd een nieuw vechtsysteem te ontwikkelen dat snel te onthouden en effectief was.

Dat werd Krav Maga en tot 1964 bleef deze vechttechniek geheim en sindsdien wordt het gebruikt door de Mossad, de FBI en de Franse antiterreureenheid.

Sinds kort wordt ook de Amsterdamse en Rotterdamse Politie geïnstrueerd en trainen leden van het Amsterdamse en Rotterdamse Politie Korps deze glasharde vorm die door de agenten in mildere vorm gebruikt mag worden tijdens een serieuze bedreiging op straat.

Krav Maga is een keihard zelfverdedigingssysteem waarin alles is toegestaan maar het ligt aan de manier hoe het wordt geïnstrueerd en Tony Waite en zijn sparringpartner Roberto deden dit op een luchtige en soms erg grappige manier waardoor de ernst en kilheid van de technieken veel beter overkwamen.

De training van twee uur werd door Cor Mastwijk georganiseerd om de leden kennis te laten maken met andere vormen van zelfverdediging en er zijn plannen voor een herhaling omdat iedereen het erg leuk en leerzaam vond.

De training bestond uit diverse aanvallen zoals ongewapende grijp en slagaanvallen, mes en stok aanvallen maar ook pistoolaanvallen waarbij men technieken leerde hoe men snel iemand kan overmeesteren ondanks de bedreiging van een pistool.

Men leerde tevens hoe men daarna het pistool kon doorladen en wat te doen om de aanvaller snel naar de grond te laten gaan.

Ook diverse mesaanvallen met vastpakkingen waarin men eigenlijk kansloos zou zijn werden zo uitgevoerd dat men toch nog zichzelf kon redden.

Het bleek zeer effectief en de oefeningen waren relatief simpel en de reactie soms erg hard.

Er werd ook gewerkt met echte messen die vlijmscherp waren om het effect te laten zien wat er zou kunnen gebeuren.

Tevens was er een korte demonstratie met een speciaal oefenmes met lippenstift erop en de twee instructeurs droegen speciale witte shirts om te laten zien hoe kwetsbaar men is als men aangevallen wordt met een mes.

De bedoeling is dat er meer gastdocenten worden uitgenodigd van verschillende disciplines om de leden op te leiden als allround Martial Arts beoefenaar.

Dit is het doel van Mastwijk Taekwondo en daar zijn al veel leden zeer goed in geslaagd en met deze extra ervaringen zullen leden zich ook een stuk veiliger kunnen voelen.

Tony Waite liet weten graag nog een keer terug te komen omdat er zo’n leuke sfeer was tijdens de training.

Mastwijk Taekwondo wil hier natuurlijk graag een vervolg op!

Voor meer informatie en foto’s: www.mastwijktaekwondo.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Mastwijk Taekwondo verzorgde Krav Maga

Een vijf en dertig tal leden van Mastwijk Taekwondo hebben een training Krav Maga bijgewoond die werd verzorgd door de uit Engeland afkomstige Tony Waite. Tony Waite is een specialist in Krav Maga en heeft onder andere les gekregen van de zeer bekende Jim Wagner en diverse andere instructeurs. Wat Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: