001 - Bader

Badminton-clinics op St. Jozef school


Geplaatst op: 4 oktober 2007
Op woensdag 26 september hebben de leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 van de St. Jozef School in Vinkeveen als afsluiting van het project de Familie Lekkerbek kennis gemaakt met badminton. Ze kregen les van een échte trainer van BV Kwinkslag, Kenneth van Leeuwaarde. Op een leuke en speelse manier leerden de kinderen verschillende technieken zoals het vasthouden van het racket, speciale looptechnieken en tegen de shuttle slaan. De Familie Lekkerbek is een project van de GGD Midden Nederland in samenwerking met Sportservice Midden Nederland. Dit project richt zich op een gezonde leefstijl met als kernpunten voeding en beweging.

Kies voor Hart en Sport
De afsluitende kennismakingslessen maakten ook deel uit van Kies voor Hart en Sport, het overkoepelende project van sportkennismaking in gemeente De Ronde Venen. Deze projecten worden opgezet en gecoördineerd door sportconsulent Erik Leus van Sport in De Ronde Venen. Verenigingen en scholen die hebben aangegeven mee te willen doen aan de clinics van Kies voor Hart en Sport, worden met elkaar in contact gebracht. De school bepaalt samen met de sportclub en in overleg met de sportconsulent wanneer de clinics plaatsvinden tijdens de normale gymles.

Kennismaken met sport
De schooljeugd kan via Kies voor Hart en Sport tijdens reguliere gymlessen kennismaken met verschillende sporten. Doel is kinderen kennis te laten maken met diverse sporten. Dit gebeurt in de laagdrempelige eigen omgeving van de school. Als de kinderen willen, kunnen ze daarna bij de vereniging zelf gaan sporten. Ook zorgen deze clinics ervoor dat kinderen op een latere leeftijd niet helemaal stoppen met sporten maar eerder overstappen naar een andere sport.

Meer clinics
De badminton-clinics van BV Kwinkslag waren één van de eerste van dit schooljaar. In de komende weken zullen op meer basisscholen clinics gaan plaatsvinden. Onder andere basketbaltrainers van SV Argon en een Capoeiradocent van Grupa Balanca zullen scholen in de gemeente aandoen.

Als vereniging ook meedoen?
Wil uw vereniging ook kinderen kennis laten maken met uw sport? Neem dan contact op met Erik Leus, sportconsulent Sport in De Ronde Venen, telefoonnummer 06-43093929 (maandag t/m donderdag).

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Badminton-clinics op St. Jozef school

Op woensdag 26 september hebben de leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 van de St. Jozef School in Vinkeveen als afsluiting van het project de Familie Lekkerbek kennis gemaakt met badminton. Ze kregen les van een échte trainer van BV Kwinkslag, Kenneth van Leeuwaarde. Op een leuke en speelse … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: