Jong Unitas Heren 2 leert veel na 2-3 verlies tegen SAS’70

Geplaatst op: 4 oktober 2007
Woensdag 3 oktober speelde het nieuwe jonge Heren 2 zijn tweede wedstrijd van het seizoen. SAS’70 was de tegenstander en het verleden heeft ons geleerd dat dit altijd interessante wedstrijden waren.

De afgelopen weken is het nieuw gevormde team, inclusief spelers die vanuit de Jongens A komen, bezig geweest om op elkaar in te spelen en het nieuwe spelsysteem door te krijgen. De voorbereidingen waren positief en dus ging het team met veel vertrouwen naar Sporthal de Phoenix.

De eerste set verliep echter niet zoals wij hadden verwacht. De voorbereidingen verliepen dan wel goed, in een wedstrijdsituatie bleek het toch een ander verhaal te zijn. Het spel was onrustig en zeker niet op niveau. Doorbijten en pijnlijk toezien dat de 1e set met ruimte cijfers verloren werd. Het werd 12-25.

Het team wist met coach Peep Blei toch de koppen bij elkaar te steken, want er werd simpelweg niet op het niveau gespeeld dat het team aan moest kunnen. De tweede set verliep inderdaad stukken beter en werd er meer aanvalskracht uitgeoefend op de tegenstander. De tweede set werd 25-18 en daarbij de eerste set van het seizoen.

Lang kon het team daar niet van genieten, want de derde set was nagenoeg een kopie van de eerste. SAS’70 had de aanval op orde en het spel werd aan eigen kant weer té onrustig. De 3e set werd verloren met 18-25.

Wederom leek Unitas de wedstrijd uit handen te geven. Maar door grote vechtlust kwam de thuisploeg terug. Het systeem werd weer goed benut en door goede aanvallen en blokkeringen kon Unitas de set pakken met 25-18.

Een 2-2 gelijke stand in sets en dus voor het eerst dit seizoen een 5-setter en dit was nieuw voor de spelers die uit de jongens A kwamen. Helaas leek het vuur uit te zijn en verloor Unitas H2 de set met 6-15. Wederom grote cijfers, maar deze vertalen niet het spel in de 5e set.

Het was een wedstrijd waar het jonge team veel van kon leren en het was goed om te zien dat de vechtlust om telkens terug te komen daar was. Op naar de volgende wedstrijd, die is op vrijdag 12 oktober tegen de ‘Oosterburen’ Veenland in Wilnis.

Woensdag 3 oktober speelde het nieuwe jonge Heren 2 zijn tweede wedstrijd van het seizoen. SAS’70 was de tegenstander en het verleden heeft ons geleerd dat dit altijd interessante wedstrijden waren. De afgelopen weken is het nieuw gevormde team, inclusief spelers die vanuit de Jongens A komen, bezig geweest om … Lees meer »