De Baat (3e)

Extra dienstverlening door nieuwe Vrienden van Zuwe


Geplaatst op: 1 oktober 2007
De Stichtingen Vrienden van WeideSticht en Vrienden van Zorgcentrum Woerden zijn samen ‘Vrienden van Zuwe’ geworden. De nieuwe stichting biedt aanvullende zorg en ondersteuning aan de inwoners van de regio Utrecht en omgeving. Denk hierbij aan een ontmoetingsplek voor dementerenden, een trefpunt voor kankerpatiënten, een project tegen overgewicht bij kinderen en een steunpunt voor geestelijke verzorging.

De projecten die worden gefinancierd door de Vrienden van Zuwe, zijn een aanvulling op de reguliere dienstverlening van Zuwe. Ze leveren een wezenlijke bijdrage aan de gezondheid en het welzijn van de inwoners van de regio Utrecht en omgeving, maar komen niet in aanmerking voor een vergoeding vanuit de AWBZ. Dankzij een financiële bijdrage van de Vrienden kunnen deze projecten toch worden verwezenlijkt.

Voor jong en oud
De Stichting Vrienden van Zuwe behartigt de belangen van jong en oud. Hiervoor is de stichting wel afhankelijk van donateurs. Op dit moment leveren zo’n 9.000 mensen een financiële bijdrage aan de Vrienden. De afgelopen tijd is met deze donaties het Alzheimer Café in Woerden mede mogelijk gemaakt. Hier kunnen dementerenden, hun familie, hulpverleners en andere geïnteresseerden elkaar ontmoeten. Ook Inloophuis ’t Anker in Mijdrecht (voor kankerpatiënten, hun partners, familie, vrienden of anderszins betrokkenen) heeft geld ontvangen van de Vrienden.

Een project tegen overgewicht bij kinderen wordt eveneens door de Vrienden van Zuwe gesubsidieerd. In dit project staan gezond eten en voldoende bewegen voorop. En in de regio’s Woerden en De Ronde Venen kon - mede dankzij de Vrienden - het Steunpunt Geestelijke Verzorging starten. Door dit steunpunt kunnen mensen die het laatste deel van hun leven thuis zijn, gesprekken blijven voeren over zingeving en levensvragen.

Ook geld aanvragen
Natuurlijk wordt elke donatie aan de Stichting Vrienden van Zuwe met enthousiasme ontvangen. Omgekeerd zijn ook alle aanvragen voor financiële steun van de Vrienden welkom. Organisaties, bedrijven, stichtingen of particulieren, die een goed initiatief hebben om de gezondheid en het welzijn van burgers te vergroten, kunnen een financieel beroep doen op de Vrienden van Zuwe.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Zuwe

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Extra dienstverlening door nieuwe Vrienden van Zuwe

De Stichtingen Vrienden van WeideSticht en Vrienden van Zorgcentrum Woerden zijn samen ‘Vrienden van Zuwe’ geworden. De nieuwe stichting biedt aanvullende zorg en ondersteuning aan de inwoners van de regio Utrecht en omgeving. Denk hierbij aan een ontmoetingsplek voor dementerenden, een trefpunt voor kankerpatiënten, een project tegen overgewicht bij kinderen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: