001 - Bader

Atalante D2 wint spannend duel van VV Amsterdam


Geplaatst op: 1 oktober 2007
Het tweede damesteam van Atalante speelde vrijdag 28 september haar eerste wedstrijd tegen VV Amsterdam in de blauw-withal in Amsterdam.

Het team komt uit in de eerste klasse en wordt gesponsord door Oudenallen’s Fourages en Transport. De jonge dames van Amsterdam stonden niet sterk te verdedigen in de eerste set en vrij simpele ballen, een meter voor de voeten scoorden al. Het eerste bedrijf eindigde met 19-25. Nieuwkomers Tineke van Oudenallen en Marjan Blenk speelden lekker op dit snellere niveau mee, alsof ze niet anders gewend waren. Dan de tweede set. Een heel ander verhaal. De Amsterdammers hadden ineens een mooie harde diepe service en menig rijtje werd gescoord. Met 25-13 gingen we behoorlijk de boot in. Vooral hun lange middenaanvalster kwam goed op dreef, niet met snoeiharde ballen maar wel erg kort diagonaal over het net. Inge Bakker zat er een paar keer mooi bij, die was lekker op dreef. Set 3 was een supermooie strijd, echt een spannend duel met veel werkvolleybal, mooie ondenkbare reddingen, leuke dingen.

Vooral de eigen inzet en vechtlust maakten dat alles klopte. En dan groeit er iets moois in het team, je wordt er als het ware nog sterker van. Als de service door de stedelingen afgepakt was, vochten we weer fanatiek terug. Enthousiasme maakt veel uit, met 23-25 werd gewonnen. Daarna de vierde set, bijna van een zelfde kaliber, iets minder pittig. Het ging weer gelijk op tot 20-20. Toen 21-20 achter. Petra de Bruin, de derde nieuwkomer (en ex-tophandbalster) maakte een mooi debuut met keidiagonale smashes (binnen de 3 meter). Ze kwam aan serve en maakte een paar punten tot 21-23. Via spannende combinaties, reddingen en een foutje kwam het tot 23-25. Met 3-1 werd gewonnen, echt een leuke pot aan het begin van een nieuw seizoen. Meer info vind u op www.vv-atalante.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atalante D2 wint spannend duel van VV Amsterdam

Het tweede damesteam van Atalante speelde vrijdag 28 september haar eerste wedstrijd tegen VV Amsterdam in de blauw-withal in Amsterdam. Het team komt uit in de eerste klasse en wordt gesponsord door Oudenallen’s Fourages en Transport. De jonge dames van Amsterdam stonden niet sterk te verdedigen in de eerste set … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: