Hertha dankt verlies aan zichzelf

Geplaatst op: 1 oktober 2007
Het lijkt alsof Hertha in de hoek zit waar de klappen vallen. Na de terechte nederlaag in de wedstrijd tegen JSV Nieuwegein vorige week, werd afgelopen zondag opnieuw een nederlaag geleden. Uit bij DWSV had de ploeg lange tijd het beste van het spel, maar het missen van goede kansen en het maken van fouten brak de ploeg uiteindelijk op en dit leidde tot een geflatteerde 5-1 nederlaag.

Met de van een langdurige blessure herstelde Bart v/d Meijs in de basis begon Hertha de wedstrijd in Utrecht sterk en met prima combinatiespel werd het middenveld in handen genomen. Dit leidde niet direct tot uitgespeelde kansen, maar er waren wel momenten waar de Vinkeveners meer uit hadden moeten halen. Spits Wim Mollers was goed aanspeelbaar en hierdoor konden de middenvelders en flankspelers bijsluiten. Dit leidde in de twintigste minuut tot een mogelijkheid, maar Mollers stuitte met zijn schot op de verdediger. Kort hierna kwam een opzet vanaf links terecht bij Armand Sedney, die via Mollers de bal bij Aarsman bracht. Hij dreigde alleen voor de doelman uit te halen, maar legde terug op Landwaart. De grensrechter zag echter buitenspel.

Het vervelende voor de bezoekers was dat even later de thuisploeg wel toesloeg toen een lange bal van de doelman verkeerd werd beoordeeld door v/d Broek. De spits van DWSV bleef rustig en schoof de bal langs doelman Voorbij: 1-0. Opnieuw een domper en onterechte achterstand voor de ploeg van Hans Bergsma.

Na rust kwam Hertha sterk uit de kleedkamer en het ging op zoek naar de gelijkmaker. Die viel ook, nadat Van Breukelen Landwaart diep stuurde en laatstgenoemde had geen moeite de bal langs de uitgekomen doelman te schieten: 1-1. De Vinkeveners leken door te gaan voor de voorsprong en die kans was er ook voor Wessel Maijer. Op aangeven van Landwaart ging hij alleen op de doelman af, maar in twee instanties wist hij niet binnen te werken. Kort hierna werd aan de andere kant opnieuw wel scherp omgesprongen met de geboden kansen. Een dubieuze vrije trap op de rand van de zestien werd hard binnengeschoten onder doelman Voorbij door: 2-1. Kort hierna ging Voorbij een sliding aan en leek de bal te spelen. De arbiter dacht hier echter anders over en de bal ging op de stip. Hij stopte de penalty knap en hield zo zijn ploeg op de been.

Vijf minuten later ging de bal opnieuw op de stip voor het doel van Hertha na een overtreding van Zeilstra en deze keer werd niet gemist: 3-1.

Het meest vreemde incident deze wedstrijd vond bij een stand van 2-1 plaats. Landwaart werd getackled en kreeg een vrije trap. De laatste man van DWSV was het hier niet mee eens en pakte de spits vol in het gezicht beet. De arbiter ontging dit vreemd genoeg, maar niet het onschuldige duw- en trekwerk tussen een speler van Hertha en de thuisploeg. Zij mochten beide vertrekken en de nummer 3 van DWSV mocht blijven staan.

Dit laatste deed weinig af aan de matige laatste 20 minuten van Hertha-kant. Er werd weinig meer gecreëerd en de fouten stapelden zich op, waardoor ook de 4-1 en de 5-1 nog vielen.

Hertha staat nu voorlaatste met drie punten uit vijf wedstrijden. Deze seizoenstart was anders voorgesteld in Vinkeveen, maar eenmaal pech levert kennelijk nog meer pech op. Aanstaande zondag wacht UTS in Vinkeveen, waar Hertha opnieuw voor de overwinning zal gaan en het puntenaantal te verdubbelen en zo weer wat vertrouwen te kweken.

De aftrap vindt plaats om 14.00 uur op Sportpark de Molmhoek.

Het lijkt alsof Hertha in de hoek zit waar de klappen vallen. Na de terechte nederlaag in de wedstrijd tegen JSV Nieuwegein vorige week, werd afgelopen zondag opnieuw een nederlaag geleden. Uit bij DWSV had de ploeg lange tijd het beste van het spel, maar het missen van goede kansen … Lees meer »