Atlantis pakt punten in een moeizame wedstrijd

Geplaatst op: 1 oktober 2007
Zaterdag 29 september jl. werd de wedstrijd Atlantis 1 tegen Hemur Enge 1 gespeeld in eigen thuishaven te Mijdrecht.

Het zou een veel voorspellende dag worden; een niet compleet eerste team, veel regen en een onbekende tegenstander uit Amerongen. Het was een zware wedstrijd, fysiek getint. Het scorend vermogen van beide teams was mager, maar Atlantis wist uiteindelijk met een 9-7 een stempel erop te drukken.

In de voorbereiding van de wedstrijd leek het erop dat er deze dag niets mis kon gaan, de goede concentratie, steeds beter wordend spel en scorend vermogen en een ‘ijzersterke’ verdediging. Met deze ingrediënten hoopte Altantis ook deze wedstrijd in eigen zak te kunnen steken.

De eerste aanval werd geopend door het vak met: Mark Goverse, Auke van der Zijden, Lisanne van Doornik en Sandra Gortenmulder. De verdediging van Atlantis startte met: Pim de Munter, Jimmy de Koning, Chantal Poolman en Eline Laaper met op de reservebank Jelmer Steen.

Het scorend vermogen bij beide teams bleef een beetje achter, zeker in de eerste 20 minuten; 3-1 stond er op het scorebord. Ook al verliep het scoren moeilijk, Atlantis leek zijn tegenstander goed aan te kunnen. Kansen werden goed gecreëerd, maar konden jammer genoeg niet allemaal verzilverd worden. De rust werd ingegaan met een stand van 6-2 op het scorebord. Niet denderend, maar een verschil van 4 punten gaf na de rust de mogelijkheid om de score verder uit te bouwen.

Helaas kwam Atlantis in het begin van de tweede helft niet tot scoren en liet Hemur Enge terug komen op een stand van 6-6. De wedstrijd die door de grote voorsprong bij rust alleen nog maar hoefde te worden uitgespeeld door scherp te blijven en te blijven scoren, leek ineens uit handen gegeven. Het ging gelijk op van 6-6 naar 6-7 naar 7-7, waarna Atlantis toch wist door te breken naar 9-7 met 2 afstandsschoten van Chantal Poolman en Pim de Munter. Hiermee was ook de eindscore bepaald en heeft Atlantis moeizaam op eigen bodem gewonnen.

De doelpunten die gemaakt zijn deze wedstrijd waren afkomstig van:

Mark Goverse (2), Lisanne van Doornik (1), Pim de Munter (2), Jimmy de Koning (2) en Chantal Poolman (2).

Aanstaande zaterdag 6 oktober speelt Atlantis wederom een thuiswedstrijd, tegen Tiel’72 1. De wedstrijd begint om 15.00 uur op het terrein aan de Hoofdweg, waar Atlantis hoopt op veel publiek om aan te moedigen.

Zaterdag 29 september jl. werd de wedstrijd Atlantis 1 tegen Hemur Enge 1 gespeeld in eigen thuishaven te Mijdrecht. Het zou een veel voorspellende dag worden; een niet compleet eerste team, veel regen en een onbekende tegenstander uit Amerongen. Het was een zware wedstrijd, fysiek getint. Het scorend vermogen van … Lees meer »