VCH H3 – Unitas H1

Geplaatst op: 1 oktober 2007
Afgelopen woensdagavond heeft het eerste heren team van Unitas met een uitwedstrijd het seizoen geopend. De wedstrijd werd afgewerkt in de Hoofddorpse Fanny Blankers-Koen hal. Een thuiswedstrijd voor de spelverdeler van Unitas Jeroen Kraakman. Hij had zelf twee van zijn trouwste fans op de bank neergezet voor de nodige aanmoedigingen tijdens de wedstrijd. De Mijdrechtse formatie is voor dit jaar uitgebreid met allrounder Ricardo Angulo. Dit betekent dat het team op elke positie minimaal een dubbele bezetting heeft en totaal uit 9 man bestaat.

Met alle teamleden aanwezig en speelfit was het dringen op de reservebank. Deze werd constant door 3 man bezet. Om iedereen zo aan het begin van het seizoen weer een beetje wedstrijdritme te laten opdoen is deze eerste wedstrijd sociaal gewisseld.

In de eerste set werd een snelle 0-3 voorsprong tenietgedaan door een paar zeer goede blokken van VCH-zijde. Vooral nieuwkomer Ricardo Angulo moest het in deze fase ontgelden. De voorsprong veranderde in een 10-4 achterstand. Hoewel de pass vrij redelijk lag, liet de afwerking te wensen over. Unitas bleef het verdere verloop van de eerste set telkens een paar punten achter staan. Daar kon een goede serie in de opslag van Johan Samson ook geen verandering in brengen. Uiteindelijk resulteerde het in een 25-21 setsstand.

De tweede set was spannend. Dan weer een paar punten voor Unitas, dan weer een paar voor VCH. Geen van beide teams kon een voorsprong van meer dan 3 punten opbouwen. Door een goede communicatie bleef de pass goed bij spelverdeler Jeroen Kraakman aankomen. Hierdoor bleven de mogelijkheden in om te variëren met de aanval talrijk. Uiteindelijk leek er iets te knappen in de moraal van de VCH ploeg, want met 5 punten op rij gaven ze de tweede set met 22-25 weg.

De derde set ging aanvankelijk net als de tweede set gelijk op. Maar door goed samenwerken en een constante goede serve van zowel Ricardo Angula, Robert van der Meer en Bert Polman werd een stand van 13-11 zonder grote problemen omgezet in een 17-25 eindstand. Weer een gewonnen set voor Unitas.

De vierde set zou bij winst voor Unitas het einde van de wedstrijd betekenen. Bij aanvang bracht een goede serve van John van Scheppingen Unitas op een 0-3 voorsprong. Dit tot opluchting van de passer zelf omdat in de eerste drie sets de serve bij hem niet echt lukte. Hij had de smaak meteen te pakken want in totaal zouden 7 punten op zijn serve gemaakt worden. Mede daardoor werd een voorsprong opgebouwd die niet meer ingehaald kon worden door het team van VCH. Ook de vierde set werd door Unitas gewonnen met de stand 22-25.

De eerste overwinning van het seizoen was een feit. Met deze 4 punten plaatst Unitas zich meteen in de top van de ranglijst. Vanaf nu is het dus een kwestie van consolideren!

Afgelopen woensdagavond heeft het eerste heren team van Unitas met een uitwedstrijd het seizoen geopend. De wedstrijd werd afgewerkt in de Hoofddorpse Fanny Blankers-Koen hal. Een thuiswedstrijd voor de spelverdeler van Unitas Jeroen Kraakman. Hij had zelf twee van zijn trouwste fans op de bank neergezet voor de nodige aanmoedigingen … Lees meer »