001 -Family

Open dag Brandweer Uithoorn 6 oktober 2007


Geplaatst op: 28 september 2007
Op zaterdag 6 oktober a.s. gaan om klokslag 10.30 uur de deuren van de Brandweerkazerne open voor iedereen die een kijkje wil nemen achter de schermen van misschien wel het 'meest beschreven beroep': de brandweer.

Ten opzichte van voorgaande jaren zal de brandweer dit jaar extra uitpakken. Afgelopen jaar zijn de korpsen Aalsmeer en Uithoorn opgeleid om in de regio ontsmettingen te kunnen uitvoeren bij incidenten waar bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen bij betrokken zijn. In de kazerne Uithoorn staat hiervoor een ontsmettingsunit die wij u 6 oktober graag demonstreren. Daarnaast zal ook de gemeente Uithoorn voor het eerst aanwezig zijn bij de open dag om op verschillende manieren laten zien hoe gezorgd wordt voor de veiligheid in Uithoorn en De Kwakel. Daarbij gaat het o.a. om de privacy van individuele burgers, de zorg voor de afvoer van water en veiligheid in de wijk.

Maar er is meer. Zo is er als vanouds het bekende, maar O zo gevaarlijke 'Vlam in het pannetje'. Hierbij krijgt menig 'amateur' kok de schrik in de benen wanneer hij of zij staat te koken en de vlammen om de oren vliegen. Op dat moment weet menigeen niet wat ze eigenlijk moeten doen.

Speciaal uit Amsterdam komt een zogeheten 'Coolbox'. Hier moeten deelnemers uitgerust met een brandweerpak en de daarbij behorende middelen in een container op zoek naar een 'slachtoffer'. Eenmaal binnen worden ze gestoord door felle lampen, rook, verwarrende beelden, het uitvallen van het licht, sirenes, gegil en andere geluiden. Wanneer men buiten komt moet men ook nog een échte brand blussen. Als u 'cool' blijft en het lukt om al deze reddende handelingen in de snelste tijd neer te zetten, dan mag diegene een dag lang meedraaien met de brandweer van Amsterdam. Uiteraard zal een ervaren brandwacht u hierbij begeleiden door het 'hol van de leeuw'.

Daarnaast kan het publiek met eigen ogen zien hoe de brandweer, in samenwerking met de ambulancedienst, een ernstig ongeval met een auto te lijf gaat om slachtoffers, die vaak in een ernstige situatie verkeren, uit hun benarde positie te bevrijden. Maar er is meer te doen. Wat dacht u er van om eens met eigen ogen te zien hoeveel kracht er achter uw huis-tuin-en-keuken-gasbusje" zit wanneer deze tot explosie komt. Of komt u liever gewoon veilig bij ons in de brandweerauto een rondrit te maken door Uithoorn. Omdat wij weten dat het ook leuk is voor de kinderen zijn wij als brandweerkorps daar natuurlijk niet aan voorbijgegaan. Zo is er voor de jeugd brandweer aanwezig die de kids begeleidt tijdens het kinder-spuitspel waar ze een spuitdiploma kunnen behalen. Vergeet zeker de stand van de EHBO en de Dierenambulance niet te bezoeken. De politie zal eveneens op het brandweerevenement aanwezig zijn met een politiekraan en kunnen kinderen bij de dierenambulance hun gezicht laten schminken tot .. (vult u zelf maar in). Bent u verwoed brandweerverzamelaar of gek op 'Bling Bling' dan is er bij ons die dag een stand speciaal voor u. Van stropdassen tot blauwe wekkerzwaailampen en van stickers tot brandweerhelmen; er is van alles te koop.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan gewoon langs op zaterdag 6 oktober van 10.30 uur tot 16.00 uur aan de Zijdelweg 1 in Uithoorn.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Brandweer Uithoorn

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Open dag Brandweer Uithoorn 6 oktober 2007

Op zaterdag 6 oktober a.s. gaan om klokslag 10.30 uur de deuren van de Brandweerkazerne open voor iedereen die een kijkje wil nemen achter de schermen van misschien wel het 'meest beschreven beroep': de brandweer. Ten opzichte van voorgaande jaren zal de brandweer dit jaar extra uitpakken. Afgelopen jaar zijn … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: