001 -Family

Ook u kent iemand met diabetes!


Geplaatst op: 16 oktober 2007
Het Diabetes Fonds kan ieder jaar rekenen op een groot aantal trouwe vrijwilligers. Vorig jaar haalden zij zo’n 2 miljoen euro op, dit jaar willen we richting de 2,2 miljoen. Het Fonds vraagt daarom in de collecteweek van 28 oktober tot en met 3 november uw hulp. Vooral ook in de nieuwbouwwijken !

Collecteweek 28 oktober t/m 3 november: op naar de 2,2 miljoen euro U bepaalt uw eigen inzet. Collecteren hoeft niet veel tijd te kosten: met twee uur van uw tijd kunt u al heel veel betekenen. U bepaalt tijdens de collecteweek zelf op welke dag en welk tijdstip u gaat collecteren. Of u neemt de collectebus mee naar uw werk of naar school!

Diabetes neemt epidemische vorm aan
De kans is groot dat u iemand in uw omgeving kent die diabetes heeft, of leert kennen. Want iedereen kan het krijgen, jong en oud, dik en dun. En elk jaar komen er 70.000 mensen met diabetes bij. Diabetes begint epidemische vormen aan te nemen. Maar liefst 1 op de 19 mensen in ons land heeft deze aandoening. In totaal telt Nederland al 850.000 mensen met diabetes. 250.000 daarvan weten nog niet dat ze deze ziekte hebben.

Onderzoek leidt tot genezing
Het Diabetes Fonds werkt hard aan oplossingen voor het diabetesprobleem. Zo financiert het Fonds onderzoek naar manieren om diabetes te genezen via transplantatie van insulineproducerende cellen. Het onderzoek naar transplantatie is nu zo ver gevorderd dat genezing voor mensen met type 1 diabetes zienderogen dichterbij komt. Voor veel kinderen, die zichzelf nu vaak viermaal daags moeten injecteren met insuline, is dit een grote wens. En die wil het Diabetes Fonds graag laten uitkomen.

Help het Diabetes Fonds, want zonder uw hulp komen we nergens!

Investeer een paar uur om diabetes aan te pakken en neem contact op met:
Collecteleidster Aalsmeer/Kudelstaart: Nancy van Oorde tel.:0653442022
Emailadres : nanskees@caiway.nl
(voor Rijsenhout: Coby v/d Ochtend, tel.: 0297 340365)

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ook u kent iemand met diabetes!

Het Diabetes Fonds kan ieder jaar rekenen op een groot aantal trouwe vrijwilligers. Vorig jaar haalden zij zo’n 2 miljoen euro op, dit jaar willen we richting de 2,2 miljoen. Het Fonds vraagt daarom in de collecteweek van 28 oktober tot en met 3 november uw hulp. Vooral ook in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: