001 -Family

Overeenstemming eerste huurder Van Damlaan Wilnis


Geplaatst op: 27 september 2007
De gemeente De Ronde Venen en de huurders van de Wethouder Van Damlaan nummer 74 in Wilnis zijn het eens geworden over de verhuizing en de daarbij behorende vergoedingen. In juni 2007 heeft de gemeenteraad besloten tot de sloop van 28 huur- en koopwoningen in de Van Damlaan. Dit om de aanleg van een verbindingsweg tussen de nieuwe wijk Marickenzijde en de (winkel-)voorzieningen in Wilnis mogelijk te maken. In juni is al de eerste koopwoning door de gemeente aangekocht.

De familie Ormel, huurder van de Van Damlaan 74, is blij met de afspraken. ,,We gaan terug naar onze roots, de Achterhoek. We hebben daar een mooie seniorenwoning gevonden. We vinden het wel jammer dat we hier weg moeten. Zeven jaar geleden moesten we ook verhuizen, onze woning aan de Herenweg verzakte en werd afgebroken. Toen we hoorden dat ons huis aan de Van Damlaan gesloopt moet worden, hebben we daar slapeloze nachten van gehad. Maar nu zijn we heel blij met ons nieuwe huis en met de verhuisregeling en het geld dat we als vergoeding krijgen”.

Ook wethouder Bram Rosendaal is tevreden: ,,We hebben een voor de bewoners ingrijpende beslis-sing genomen. We hebben daarom geprobeerd om goede regelingen treffen. Ik ben blij dat we zo snel overeenstemming hebben weten te bereiken en een einde hebben kunnen maken aan een onzekerheid voor de familie Ormel. Ik wens ze veel plezier in hun nieuwe woning”.

Op 25 september werd de overeenkomst getekend. Als aandenken aan De Ronde Venen ontvingen de heer en mevrouw Ormel uit handen van wethouder Bram Rosendaal een fotoboek van het Groene Hart.

De sloop van de 28 woningen is gepland tussen 2012 en 2016, afhankelijk van de vorderingen in de verhuizing van de bewoners. De voor die tijd leegkomende huur- en koopwoningen worden tijdelijk verhuurd.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Overeenstemming eerste huurder Van Damlaan Wilnis

De gemeente De Ronde Venen en de huurders van de Wethouder Van Damlaan nummer 74 in Wilnis zijn het eens geworden over de verhuizing en de daarbij behorende vergoedingen. In juni 2007 heeft de gemeenteraad besloten tot de sloop van 28 huur- en koopwoningen in de Van Damlaan. Dit om … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: